Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διόρθωση δείχνει για το ΧΑ η τεχνική ανάλυση – Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία που δεν πρέπει να διασπαστούν

Διόρθωση δείχνει για το ΧΑ η τεχνική ανάλυση – Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία που δεν πρέπει να διασπαστούν
Στην περιοχή των 830 μονάδων βρίσκεται ο κινητός μέσος των 30 ημερών ο οποίος θα λειτουργήσει σαν σημείο στήριξης
Οι ρευστοποιήσεις που ξεκίνησαν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με την εικόνα που δίνει η τεχνική ανάλυση οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα πως η αγορά είναι πιθανό να διορθώσεις στις επόμενες συνεδριάσεις.
Αυτό τονίζουν οι αναλυτές που εξέτασαν τεχνικά τον γενικό δείκτη.
Οι εμφάνιση των έντονων ρευστοποιήσεων με την προσέγγιση της ζώνης των 900 μονάδων την εβδομάδα, που διανύσαμε, υποδηλώνει, ότι η αγορά δεν είναι εύκολο να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αν πρώτα δεν απορροφήσει την πρόσφορα σε αυτά τα επίπεδα, σημειώνουν οι αναλυτές της IBG στο τεχνικό τους σχόλιο για την αγορά.
Αυτό σημαίνει, πως μια επαναπροσέγγιση της στήριξης των 850 μονάδων στις επόμενες συνεδριάσεις είναι πολύ πιθανή.
Η συμπεριφορά του δείκτη σε αυτό το επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς διάσπαση του 854 θα εντείνει τις διαθέσεις των πωλητών με στόχο την επόμενη στήριξη στο 832, ενώ αντίθετα αντίδραση της θα επαναφέρει την ανοδική κίνηση με στόχο νέα υψηλά, τονίζουν οι αναλυτές.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε διορθωτικό δρόμο ο οποίος έχει σαν πρώτο στόχο την περιοχή των 820 – 830 μονάδων, σημειώνουν στο εβδομαδιαίο τους σχόλιο οι αναλυτές της Beta.
Πρόκειται για μια αναλογία διόρθωσης που συμπίπτει με το 23,6% της ανόδου που έχει προηγηθεί από τις 700 μονάδες.
Στην παρούσα φάση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την αγορά να αποφύγει μια μετριοπαθή -έστω- διόρθωση τιμών λόγω των υπερβολών που παρατηρούνται σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο πλέον χρονικό ορίζοντα στους ταλαντωτές ενώ και ο MACD έχει δώσει σήμα πώλησης.
Στην περιοχή των 830 μονάδων βρίσκεται ο κινητός μέσος των 30 ημερών ο οποίος θα λειτουργήσει σαν σημείο στήριξης ενώ η αποφόρτιση των ταλαντωτών ενδεχομένως να δώσει αφορμές για μια τοπική αντίδραση από τα προαναφερθέντα επίπεδα, καταλήγουν οι αναλυτές της Beta.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης