Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Λαμβάνουμε υπόψη τις λαϊκές κινητοποιήσεις – Θέλουμε σύνθετη ονομασία erga omnes για όλες τις χρήσεις

Τζανακόπουλος: Λαμβάνουμε υπόψη τις λαϊκές κινητοποιήσεις – Θέλουμε σύνθετη ονομασία erga omnes για όλες τις χρήσεις
Πρέπει τα κόμματα να μας πουν αν πρέπει η ελληνική εξωτερική πολιτική να υιοθετήσει τη μη χρήση του όρου Μακεδονία είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τις λαϊκές κινητοποιήσεις διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό.
«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη τις λαϊκές κινητοποιήσεις, και ειδικά μια μεγάλη κινητοποίηση, ομολογουμένως, όπως ήταν η χθεσινή» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο ότι τον τόνο τον έδωσαν ακραία στοιχεία.
«Πρέπει να συζητήσουμε και επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης.
Εμείς προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με στόχο μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο που έχει θέσει η Ελλάδα τουλάχιστον από το 2007, δηλαδή για μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις.
Πρέπει όλοι οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να πουν με σαφήνεια αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου - ότι δεν πρέπει να γίνει χρήση του όρου «Μακεδονία» σε καμία περίπτωση - είναι μία θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική και αν πρέπει» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
«Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν σαφές.
Καμία χρήση του όρου ‘Μακεδονία’.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτή την πολιτική θέση» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς εάν η τακτική της κυβέρνησης να μην ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν λανθασμένη, απάντησε ότι «από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει κανένα νέο δεδομένο στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες δεν υπήρχε κανένα νόημα να πάμε σε ενημέρωση».
«Αυτό έγινε με κατ ιδίαν συναντήσεις όταν προέκυψαν νέα δεδομένα μετά τη συζήτηση με τον κ. Ζάεφ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα».
Ερωτηθείς για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινή συλλαλητήριο ο κ.Τζανακόπουλος ήταν ιδιαίτερα οξύς.
«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη.
Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο.
Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του.
Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης