Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,1% το λιανικό εμπόριο, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,1% το λιανικό εμπόριο, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +1,9%
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Eurostat, αντιστρέφοντας την ανοδική τάση που καγραφόταν τους τελευταίους μήνες εντός του ενιαίου νομισματικού μπλοκ.
Ειδικότερα, το λιανικό εμπορίου υποχώηρσε κατά 1,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μετά την μηνιαία άνοδο της τάξεως του +2% που είχε σηεμιωθεί τον Νοέμβριο του 2017.
Παράλληλα, η πτώση για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο -1%, μετά από την άνοδο +2,1% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, ο όγκος του λιανικού εμπορίου στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +1,9%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Ο μόσος όγκος λιανικού εμποροίου για το 2017 αυξήθηκε κατά +2,6% σε σύγκριση με το 2016, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καθοριστικό ρόλο στην μηνιαία πτώση του λιανικού εμπορίου στην Ευρωζώνη διαδραμάτισαν οι τιμές στα καύσιμα, οι οποίες υποχώρησαν κατά -1,5%, την ίδια στιγμή που η πτώση στα μη εδώδιμα προϊόντας διαμορφώθηκε στο -1,2%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε σε Λουξεμβούργο (-6,2%) και Ιρλανδία (-2,7%), ενώ στον αντίποδα, η σημαντικότερη μηναία άνοδος σημειώθηκε στη Μάλτα (+3,1%) και στην Εσθονία (+1,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης