Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Με 40 εκατ. ευρώ συμμετείχε η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο των 500 εκατ.

tags :
Alpha Bank: Με 40 εκατ. ευρώ συμμετείχε η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο των 500 εκατ.
Η έκδοση της Alpha Bank προσέλκυσε ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές
Mε επένδυση 40 εκατ. ευρώ συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ της Alpha Bank.
Η έκδοση προσέλκυσε ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές, καθώς η προσφορά υπερκαλύφθηκε πέντε φορές, υποδηλώνοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο και την ανάκαμψη της χώρας, σημειώνει η EBRD.
H Lucyna Stanczak - Wuczynska, επικεφαλής της EBRD για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -3,14% και την επιτυχία της έκδοσης και η EBRD είναι υπερήφανη που συμμετείχε. Το ισχυρό ενδιαφέρον για την έκδοση δείχνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα έχει επιστρέψει και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας".
Ο Βασίλης Ψάλτης, CFO της Alpha Bank ΑΛΦΑ -3,14%, δήλωσε: "Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της EBRD στην τελευταία έκδοση, η οποία ενισχύει τη μακρά συνεργασία μας και αποτελεί σημάδι της εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης της Alpha Bank.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα, η τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε περίπου 30 projects.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης