Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Η αύξηση των εταιρικών κερδών δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο του χρέους

S&P Global: Η αύξηση των εταιρικών κερδών δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο του χρέους
Η πρόσφατη άνοδος των εταιρικών κερδών δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τους κινδύνους που συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα χρέους των παγκόσμιων εταιρειών, ανέφερε η S&P Global Ratings
Η πρόσφατη άνοδος των εταιρικών κερδών δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τους κινδύνους που συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα χρέους των παγκόσμιων εταιρειών, ανέφερε σήμερα (05/02/2018) η S&P Global Ratings.
Όπως σημειώνει το «Reuters», η έκθεση της S&P Global Ratings αναμένεται να υπονομεύσει την ελπίδα των επενδυτών ότι η αύξηση των κερδών από την αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών των ΗΠΑ θα μπορούσε να υποστηρίξει τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών και να αντισταθμίσει τις ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων και τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
H υψηλή μόχλευση σημαίνει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στο υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και μειωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τόνισε ο αναλυτής της S&P Global Ratings Terry Chan.
«Μια σημαντική αναπροσαρμογή των τιμών στις αγορές ομολόγων ή μια ταχύτερη από την αναμενόμενη εξομάλυνση των επιτοκίων στην αγορά χρήματος θα μπορούσε να επηρεάσει τα πιστωτικά προφίλ, ενεργοποιώντας τον επόμενο κύκλο αθετήσεων πληρωμών», συνεχίζει ο αναλυτής.
Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές παρουσίασαν ικανοποιητική πορεία το 2017, αλλά τόσο οι αγορές ομολόγων όσο και οι αγορές μετοχών εμφανίζουν αστάθεια από τα τέλη Ιανουαρίου.
Παρά τα ισχυρά εταιρικά κέρδη που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το δ’ τρίμηνο του 2017, η S&P προειδοποιεί ότι η βελτίωση των εταιρικών αποδόσεων ίσως να μην μπορεί να αντισταθμίσει τις ανησυχίες για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, καθώς το εταιρικό χρέος είναι υψηλό και αυξανόμενο.
Η S&P εκτιμά ότι το 37% των εταιρικών οντοτήτων, με βάση ένα παγκόσμιο δείγμα 13.000, ήταν υπερχρεωμένο το 2017.
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει επίσης ότι το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με το 2007, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης