Τελευταία Νέα
Πολιτική

Osmani (πΓΔΜ): Είναι η ώρα σωστών και όχι εύκολων αποφάσεων - Το συλλαλητήριο δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία

Osmani (πΓΔΜ): Είναι η ώρα σωστών και όχι εύκολων αποφάσεων - Το συλλαλητήριο δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Bujar Osmani, αναφερόμενος στο χθεσινό (4/2/2018) στην Αθήνα, δήλωσε ότι δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας
Τη θέση ότι το χθεσινό (4/2/2018) συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ, διατύπωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Bujar Osmani.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το συλλαλητήριο αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.
«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας.
Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία.
Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση.
Αυτές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», προσέθεσε ο Bujar Osmani, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Ali Ahmeti.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων ανέφεραν ότι η θέση της πΓΔΜ σε σχέση με το συλλαλητήριο είναι ότι παραμένει αφοσιωμένη στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την ελληνική κυβέρνηση, με τον σαφή στόχο να βρεθεί αξιοπρεπής λύση στα ανοιχτά θέματα μεταξύ των δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών.
Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την πεποίθηση πως η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών επιθυμεί καλή γειτονία, που οδηγεί σε φιλία και σε σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής, ενώ σημείωσαν πως η κυβέρνηση της πΓΔΜ εκπροσωπεί τις θέσεις που συμβάλλουν στην προώθηση της συνεργασίας και των προοπτικών μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης