Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Ένα «άτακτο» Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση της Βρετανίας

S&P Global: Ένα «άτακτο» Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση της Βρετανίας
Ένα «άτακτο» Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε η S&P Global
Ένα «άτακτο» Brexit, ως αποτέλεσμα μιας παραγνώρισης εκ μέρους της Βρετανίας των ενστίκτων «αυτοσυντήρησης» της ΕΕ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε σήμερα (05/02/2018) η S&P Global.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει με περαιτέρω δυσμενείς οικονομικές, χρηματοοικονομικές εκβάσεις και αποτιμήσεις, εάν αγνοήσει τη λογική αυτοσυντήρησης της ΕΕ», αναφέρει σε έκθεση ο βασικός αναλυτής της S&P, Moritz Kraemer.
Ο Kraemer αναφέρεται στην ανάγκη της ΕΕ να αποφύγει ένα φαινόμενο ντόμινο από άλλες χώρες που ενδεχομένως θελήσουν να εγκαταλείψουν το μπλοκ εάν αντιληφθούν ότι η Βρετανία είχε μια «επιεική» εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, στα μέσα του 2016, η S&P υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας, από το τριπλό «ΑΑΑ» σε «ΑΑ» με αρνητικό outlook.
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνη την εποχή δεν “διάβασε” σωστά τη διάθεση του εκλογικού σώματος όταν το κάλεσε να ψηφίσει για την παραμονή στην ΕΕ.», σημείωσε ο αναλυτής της S&P Global.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης