Διεθνή

Η Porsche «μπαίνει» δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση επενδύοντας 6 δισ. δολάρια

Η Porsche «μπαίνει» δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση επενδύοντας 6 δισ. δολάρια
Η εταιρεία σπορ αυτοκινήτων Porsche ανακοίνωσε τη τα σχέδιά της να διαθέσει 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων
Η εταιρεία σπορ αυτοκινήτων Porsche με έδρα τη Στουτγάρδη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 τα σχέδιά της να διαθέσει 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, για να αναπτύξει μια σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Η ανακοίνωση της Δευτέρας διπλασιάζει το επενδυτικό σχέδιο της Porsche για την ηλεκτροκίνηση ύψους 3 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε το 2017.
"Διπλασιάζουμε τις δαπάνες μας για τη ηλεκτροκίνηση από περίπου 3 δισ. ευρώ σε περισσότερα από έξι δισ. ευρώ", δήλωσε ο πρόεδρος της Porsche Oliver Blume.
"Παράλληλα με την ανάπτυξη των μοντέλων μας με κινητήρες καύσης, θέτουμε μια σημαντική πορεία για το μέλλον μας με αυτή την απόφαση".
Η ανακοίνωση της Porsche ακολουθεί την αναγγελία επένδυσης ύψους 1 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου της Tuscaloosa στην Αλαμπάμα, για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις από πολύ καλά χρηματοδοτούμενους και έμπειρους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Επενδύσεις που θέλουν να αμφισβητήσουν την πρωτοπορία της Tesla στην ηλεκτροκίνηση.
Μέχρι στιγμής, μόνο η Tesla μπόρεσε να αξιοποιήσει επιτυχώς την αγορά πολυτελείας στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα .
Το μοντέλο S του Sedan και το μοντέλο X SUV είναι τα μοναδικά στην κατηγορία τους. Η πρόσθετη επένδυση ύψους 3,7 δισ. δολαρίων της Porsche θα διατεθεί σε πολλά αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει
Τα 620 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού sedan υψηλής απόδοσης Mission Ε.
Ένα άλλο ποσό ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, θα διατεθεί για την μετατροπή σε υβριδικά και την ηλεκτροκίνηση των υφιστάμενων μοντέλων εσωτερικής καύσης της Porsche.
Και 868 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων, ενώ άλλα 868 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης.
Η Porsche Mission E αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019 με μια αρχική τιμή που αναμένεται να είναι κοντά στα 75.000 δολάρια, όπως και η τιμή εκκίνησης του Tesla Model S στα 74.500 δολάρια.
Η Porsche αναμένει το Mission E να διανύει 650 έως 965 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, με μέγιστη ταχύτητα τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης