Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Broadcom ανεβάζει την τελική προσφορά για την εξαγορά της Qualcomm, στα 121 δισ. δολάρια

Η Broadcom ανεβάζει την τελική προσφορά για την εξαγορά της Qualcomm, στα 121 δισ. δολάρια
Η Broadcom κατέθεσε την "καλύτερη και τελική προσφορά" ύψους 121 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 για να εξαγοράσει την Qualcomm
Η Broadcom κατέθεσε την "καλύτερη και τελική προσφορά" ύψους 121 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 για να εξαγοράσει την Qualcomm, αυξάνοντας την πίεση στην ανταγωνίστριά της για να συμμετάσχει σε συνομιλίες, στην ενδεχόμενη μεγαλύτερη ποτέ συγχώνευση στο χώρο της τεχνολογίας.
Η εξαγορά βρίσκεται στο επίκεντρο μίας άτυπης μάχης για την εδραίωση στο τομέα της τεχνολογίας, καθώς οι κατασκευαστές smartphone όπως η Apple και η Samsung χρησιμοποιούν την κυριαρχία τους στην αγορά, για να διαπραγματευτούν τις τιμές των τσιπ.
Η Qualcomm απάντησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα επανεξετάσει την τελευταία προσφορά και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Η νέα προσφορά 84 δολαρίων ανά μετοχή της Broadcom περιελάμβανε 60 δολάρια σε μετρητά και 22 δολάρια σε μετοχές της Broadcom.
Η πρώτη προσφορά της, ύψους 70 δολάρια ανά μετοχή, τον Νοέμβριο 2017 ήταν 60 δολάρια σε μετρητά και 10 δολάρια σε μετοχές.
Η αυξημένη τιμή στις μετοχές θα υποβάλει τη συμφωνία σε ψηφοφορία μετόχων της Broadcom.
Οι μετοχές της Qualcomm μειώθηκαν κατά 4,3% στα 63,20 δολάρια λόγω αμφιβολιών σχετικά με τις προοπτικές της συμφωνίας, καθώς και μιας έκθεσης της KGI Securities στην οποία ανέφερε, ότι η Apple ενδέχεται να προτιμήσει την Intel για να την προμηθεύει μόντεμ για τα iPhones επόμενης γενιάς.
"Η Qualcomm και το συμβούλιο της έχουν να πάρουν τώρα μία δύσκολη απόφαση, καθώς αυτή είναι μια συναρπαστική προσφορά κατά τη γνώμη μας", δήλωσε ο αναλυτής Daniel Ives της GBH Insights.
Η Broadcom με έδρα τη Σιγκαπούρη είναι κατά κύριο λόγο κατασκευαστής του οποίου τα τσιπ χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που κυμαίνονται από κινητά τηλέφωνα έως servers.
Η Qualcomm επιτρέπει κυρίως την τεχνολογία της για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών και δεδομένων, μια επιχείρηση που θα ωφεληθεί σημαντικά από την ανάπτυξη της ασύρματης τεχνολογίας 5G.
Η εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με την Apple για τις συμφωνίες αδειοδότησης.
"Η Qualcomm κατέκτησε την θέση της κατά τα τελευταία 30 χρόνια με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που εξαρτάται από την αδειοδότηση πνευματικής ιδιοκτησίας που δεν είναι βιώσιμη αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης