Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συμμαχία της Nvidia για τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα – «Στο παιχνίδι» και η Continental

tags :
Νέα συμμαχία της Nvidia για τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα – «Στο παιχνίδι» και η Continental
Συνεργασία Continental και Nvidia για τον πολλά υποσχόμενο κλάδο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων 
Σε συνεργασία με την Continental AG προχωρά η κολοσσιαία τεχνολογική Nvidia, σε μία προσπάθεια να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων.
Οι -μεταξύ άλλων- κατασκευάστρια καρτών γραφικών και η γνωστή εταιρεία ελαστικών αυτοκινήτων, θα αναπτύξουν εξ ολοκλήρου αυτο-οδηγούμενα οχήματα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η δεύτερη εξειδικεύεται και στους αισθητήρες.
Οι εταιρείες θα λανσάρουν το πρώτο όχημα το 2021 και θα διαθέτει χαρακτηριστικά αυτονομίας «επιπέδου 3», που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να απομακρύνουν την προσοχή τους από την οδήγηση, ωστόσο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παρεμβαίνουν σε ορισμένες καταστάσεις.
Στο μέλλον, σχεδιάζουν να προσφέρουν λύσεις μέχρι και την αυτονομία «επιπέδου 5»!
Στις 8 Ιανουαρίου 2018, η Nvidia ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Uber Technologies προκειμένου να εξελίξει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.
Ειδικότερα, η συνεργασία θα αφορά ειδικά την ανάπτυξη των τσιπς που απαιτούνται για τη δημιουργία αυτό-οδηγούμενων οχημάτων ταξί, ένας νέος κλάδος στον οποίο η Uber πρωτοπορεί.
Ως μέρος της συμφωνίας, η εταιρεία θα παράσχει hardware για αυτό-οδηγούμενα οχήματα στην Uber, συνεχίζοντας ουσιαστικά την επιμέρους συνεργασία που έχουν οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί με τη σουηδική Volvo.
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Uber γνωστοποίησε πως τα αυτό-οδηγούμενα οχήματά της -κυρίως Volvo με software της Nvidia- έχουν διανύσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μίλια στις δοκιμές, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο να λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες 100 ημέρες.

Διαβάστε: Η Nvidia βραβεύτηκε ως η πιο «έξυπνη» εταιρεία του κόσμου από το ΜΙΤ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης