Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης… στο συλλαλητήριο, ο Τσίπρας ρίχνεται με αγωνία στην μάχη της οικονομίας και της Novartis

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης… στο συλλαλητήριο, ο Τσίπρας ρίχνεται με αγωνία στην μάχη της οικονομίας και της Novartis
Ο Τσίπρας ποντάρει στην οικονομία για να διασωθεί πολιτικά
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια υποτίμησης, υποβάθμισης και απαξίωσης της μεγάλης συγκέντρωσης των ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό από την κυβέρνηση και την γελοιοποίηση της ελληνικής αστυνομίας που λειτούργησε με κομματικά κριτήρια και έδωσε εκτίμηση εκτός τόπου και χρόνου…η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.
Το μακεδονικό κάνει ζημία στην Κυβέρνηση, δημοσκοπικά ευρήματα αυτό αποδεικνύουν ότι στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ισχυρές πιέσεις.
Ακόμη και μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση των 500 με 600 χιλιάδων ελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος, η κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμά τον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις δεν είναι δικοί μας ψηφοφόροι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία».
Με τέτοιες δηλώσεις η κυβέρνηση σπείρει διχόνοια μεταξύ του ελληνικού λαού διαχωρίζοντας τους στους μεν τους δικούς μας και τους άλλους τους δικούς τους.
Επίσης οι εμετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου περί του συλλαλητηρίου αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός των ελλήνων αλλά πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συλλαλητήριο που ήταν επιτυχές 100% από κάθε άποψη όσο συντηρείται βλάπτει την κυβέρνηση και τα σχέδια της.
Για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μεταθέσει την πολιτική ατζέντα άπαξ και το Μακεδονικό ουσιαστικά…μετατίθεται για Μάρτιο του 2018.
Στο επίκεντρο έρχονται ξανά η οικονομία με την έξοδο στις αγορές με 7εετές ομόλογο, την νέα αναβάθμιση της οικονομίας από την Fitch στις 16 Φεβρουαρίου και τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
Από την άλλη το ζήτημα της Novartis μπορεί να δημιουργεί συνειρμούς ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο αλλά στην πράξη οι…κατηγορίες που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο είναι διάτρητες.

Ο Τσίπρας ποντάρει στην οικονομία για να διασωθεί πολιτικά

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του βλέποντας ότι κινδυνεύει να παγιδευτεί στην εθνική μάχη για την Μακεδονία λόγω του συλλαλητηρίου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα.
Η απόλυτη προτεραιότητα του Τσίπρα είναι η οικονομία και η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια.
Μπορεί ο Τσίπρας να μην έχει οικονομικές γνώσεις αλλά ζητάει επί καθημερινής βάσεως ενημέρωσε για όλα τα καίρια οικονομικά ζητήματα.
Γνωρίζει ο Τσίπρας ότι μόνο από την οικονομία μπορεί να διασωθεί πολιτικά γιατί με υποθέσεις τύπου Μακεδονίας είναι βέβαιον ότι θα χάσει ποικιλοτρόπως.
Με την έξοδο στις αγορές με 7ετές ομόλογο και με επιτόκιο 3,1% με 3,2% έναντι αρχικής εκτίμησης 2,8% με 2,9% θα επιχειρηθεί ξανά…να επαναφέρει την ατζέντα στην οικονομία.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας την δικαιοσύνη κατά το δοκούν όποτε στριμώχνεται πολιτικά βγάζει και μια υπόθεση και στο επίκεντρο βρίσκεται η Novartis, μια υπόθεση που μπορεί να φαντάζει εντυπωσιακή αλλά όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές είναι διάτρητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης