Τελευταία Νέα

Σε αναζήτηση νέων στηρίξεων δείκτες και μετοχές

tags :
Σε αναζήτηση νέων στηρίξεων δείκτες και μετοχές
Eυνοούνται οι διαθέτοντες ρευστότητα, αρκεί να την εκμεταλλευτούν συνετά.
Σε αναζήτηση νέων στηρίξεων δείκτες και μετοχές

ΧΑ-ΤΑΜΠΛΟ: Ανοδικές – πτωτικές 21 – 110 και σταθερές 8. Η αξία των συναλλαγών στα 54.5 εκατ. ευρώ με τα πακέτα στα 2,72 εκατ. ευρώ. Σε αναζήτηση νέων στηρίξεων δείκτες και μετοχές, ευνοούνται οι διαθέτοντες ρευστότητα αρκεί να την εκμεταλλευτούν συνετά.
  • Στην SPACE δόθηκαν σχεδόν 55.000 τεμάχια το -10% και στα 3,7000 ευρώ για να ανακάμψει λίγο αργότερα και να κινείται τώρα στα 4,3200 ευρώ και στο +5,41% με 102 χιλ. τμχ.
  • Δυναμική εικόνα από την ΟΤΟΕΛ στο +2,5% στα 24,8000 ευρώ με συναλλαγές αξίας 760 χιλ. ευρώ.
  • Κινητικότητα με νέες ανοδικές διαθέσεις για την μετοχή των ΠΠΑΚ όπου έχουν ανταλλαγεί πολλές χιλιάδες τμχ και απότι φαίνεται ότι ώρα το θελήσουν την κλειδώνουν με λίγα τεμάχια στο πλαφόν, στα 3,1200 ευρώ όπου μόνον εκεί υπάρχουν πωλητές, ουσιαστικά…
  • Θα το γράψει σήμερα το πλαφόν του +10% ο ΠΕΡΣΕΑΣ αφού έκανε 1450 τμχ…
  • Και οι 25 μτχ του στο μείον, με “χειρότερες” τις ΔΕΗ -5% ΦΦΓΚΡΠ -5%, ΕΥΡΩΒ -4,7% ΕΛΠΕ -4,7% ΒΙΟ 4,5% ΠΕΙΡ -4,4% κ.λπ κ.λπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν σήμερα την πτωτική πορεία των ασιατικών αγορών, καθώς εντείνεται η μαζική πώληση των μετοχών, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC. Το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη και το Παρίσι κατέγραψαν βουτιά στο άνοιγμα της συνεδρίασης, υποχωρώντας έως και 3% σήμερα το πρωί, για να περιορίσουν στη συνέχεια τις απώλειές τους. Αναλυτές, που μίλησαν στο BBC, υποστηρίζουν ότι βραχυπρόθεσμα οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν λόγος ανησυχίας άμεσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Τζέιν Σίντενχαμ, επικεφαλής επενδύσεων στη χρηματιστηριακή εταιρία Rathbones, δήλωσε στο BBC ότι η πτώση δεν φαίνεται να αποτελεί προάγγελο μιας σημαντικής αλλαγής κλίματος. “Είναι πάντα λίγο νωρίς να κρίνει κανείς, αλλά νομίζω ότι αυτές οι πρόσφατες πτώσεις στην αγορά έχουν τον χαρακτήρα διόρθωσης. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είχαν μια πολύ ομαλή ανοδική πορεία και δεν είχαμε πτώση άνω του 3% για 15 μήνες. Υπήρξε μια πραγματική απουσία μεταβλητότητας, το οποίο είναι πολύ ασυνήθιστο”. Πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της έντονα πτωτικής αγοράς (bear market) τείνει να εμφανίζεται ενόψει μιας ύφεσης και αυτή τη στιγμή οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναβαθμίζονται. Η Έριν Γκιμπς, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην S&P Global Market Intelligence, δήλωσε: “Δεν πρόκειται για κατάρρευση της οικονομίας. Υπάρχει μια ανησυχία ότι η οικονομία στην πραγματικότητα τα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και άρα χρειάζεται μια επαναξιολόγηση”. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, η διεθνής bull market δεν κινδυνεύει και η διόρθωση ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό. Αυτή η βίαιη διόρθωση (χαρακτηριστικό bull market, αρκεί να μην ξεπεράσει τα όρια της κόκκινης γραμμής) θα δημιουργήσει νέες αγοραστικές ευκαιρίες στις μετοχές, λογικεύοντας αρκετά τις υψηλές αποτιμήσεις που υπήρχαν. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το ΧΑ μετά και την υπεραπόδοση πολλών δεκάδων μετοχών . Γενικά, υπάρχει η εκτίμηση πως η διόρθωση θα είναι περιορισμένης διάρκειας και έντασης αρκεί να μην υπάρξει κάποια περαιτέρω “μαύρη” εξέλιξη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ – σύμφωνα με την JP MORGAN: Αν οι επενδυτές ξεκινούσουν τις ρευστοποιήσεις τους στα ETFs θα μπορούσαν να οδηγήσουν την τρέχουσα διόρθωση σε μορφή χιονοστιβάδας. Ιστορικά, τα μεγαλύτερα selloffs σημειώθηκαν όταν τα μετοχικά ETFs υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές. Η πρόσφατη bull market οδηγήθηκε και από τις τεράστιες ροές στα ETFs, ενώ από τις αρχές του έτους οι εισροές ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια.

JP MORGAN: Αυτές οι ροές σηματοδοτούν ένα “σημαντικό κίνδυνο” για τις αγορές μετοχών τις προσεχείς εβδομάδες, όπως τονίζει η JP Morgan. “Εάν οι ροές αυτές αρχίσουν να αντιστρέφονται το selloff στις αγορές θα μεγεθυνθεί.   Η εβδομάδα που έληξε την  1η Φεβρουαρίου είδε τις  πρώτες εκροές από τα μετοχικά ETFs του έτους. Eάν η τάση συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα διακινδυνεύουμε μια πιο σημαντική διόρθωση. Προς το παρόν πιστεύουμε ότι η τρέχουσα διόρθωση δεν θα διαρκέσει πολύ και θα αποτελέσει νέα ευκαιρία για αύξηση των θέσεων στις μετοχές λόγω και των καλών προοπτικών κερδοφορίας των εταιρειών.

UBS: Μην ακολουθείτε τον παγκόσμιο πανικό… Η βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και της κερδοφορίας, καθώς και η συνέχιση των κερδών στις αναδυόμενες αγορές, θα αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. “Δεν πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να μειώσουμε την έκθεση στις μετοχές”.
  • Εάν οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίσουν να αυξάνονται με τον πρόσφατο ρυθμό, εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αρχίσουν να αυξάνονται περαιτέρω ή εάν αρχίσουν να στέλνουν οι κεντρικές τράπεζες περισσότερα επιθετικά σήματα, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε αυτήν την προοπτική.
  • SPREADS
ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,78 +3,15
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,86 +1,23
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,43 +0,80
ΙΤΑΛΙΑ 2,00 +1,37
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης