Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κούρδοι εξουδετέρωσαν τουρκικό M60 "Sabra" (video)

Κούρδοι εξουδετέρωσαν τουρκικό M60
Το πλήγμα έγινε με αντιαρματικό βλήμα "Fagot" στην Afrin της Συρίας.
Την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, ένα κουρδικό στοιχείο αντιαρματικού πυραύλου "Fagot" εντόπισε και προσέβαλε ένα στατικό άρμα μάχης M60 "Sabra" του τουρκικού Στρατού το οποίο ήταν αμυντικά εγκαταστημένο σε θέση μάχης στην κορυφή ενός λόφου. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαιώση από άλλη πηγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκόπευση και προσβολή του άρματος έγινε εκτός του τομέα βολής του άρματος, που σημαίνει ότι το άρμα δε διέθετε ικανοποιητική περιμετρική προστασία από στοιχεία πεζικού. Επίσης, το λοφώδες έδαφος ευνοεί τις επιχειρήσεις ατάκτων, κάτι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Το άρμα ήταν στατικό και ως γνωστό «άρμα ακίνητο… άρμα νεκρό».

Αποτέλεσμα εικόνας για fagot anti tank missile
Η προσβολή του βλήματος "Fagot", ρωσικής κατασκευής που βρίσκεται και στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού,  κατέστρεψε το άρμα ολοκληρωτικά, πιθανόν σκοτώνοντας το τετραμελές πλήρωμα του, αν αυτό έτυχε να βρίσκεται μέσα στο τεθωρακισμένο τη στιγμή της επίθεσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για turkish M60 sabra
Το άρμα μάχης που χτυπήθηκε από τον πύραυλό ήταν μια αναβαθμισμένη ισραηλινή έκδοση “Sabra”, του αμερικανικής κατασκευής, εποχής ψυχρού πολέμου, (σχεδίασης δεκαετίας 1960) “M-60 Patton”. Ο τουρκικός Στρατός έχει περισσότερα από 100 άρματα μάχης αυτού του τύπου με την ονομασία “M-60T”.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης από φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν, οι κούρδοι μαχητές έχουν γίνει αρκετά επίμονοι στη χρήση των καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων για επίθεση σε στρατιώτες και εξοπλισμό του τουρκικού Στρατού – συχνά χτυπώντας τεθωρακισμένα οχήματα, σημεία ελέγχου και συγκεντρωμένους στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης