Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: «Έτοιμα» για πωλήσεις μετοχών αξίας 225 δισ. funds που «ποντάρουν» στον VIX

Barclays: «Έτοιμα» για πωλήσεις μετοχών αξίας 225 δισ. funds που «ποντάρουν» στον VIX
Funds που στοχεύουν σε συγκεκριμένο επίπεδο του VIX, μόλις αυτό ξεπεραστεί προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών
Απόλυτα έτοιμα να προχωρήσουν σε πωλήσεις μετοχών, κυρίως αμερικανικών, συνολικής αξίας 225 δισ. δολαρίων είναι συγκεκριμένα funds, τα οποία επενδύουν στον VIX και φροντίζουν να προχωρήσουν σε απομόχλευση μόλις ο δείκτης μεταβλητότητας φθάσει σε συγκεκριμένα επίπεδα.
Την παραπάνω άποψη εκφράζουν αναλυτές της Barclays, οι οποίοι τονίζουν ότι assets αξίας 500 δισ. δολαρίων είναι άμεσα συνδεδεμένα με funds τα οποία έχουν ως στόχο ένα συγκεκριμένο επίπεδο για τον δείκτη VIX.
Μόλις αυτό το επίπεδο «πιαστεί» και με δεδομένο ότι τα funds αυτά επενδύουν βάσει συγκεκριμένων αλγόριθμων, ξεκινούν άμεσα οι ρευστοποιήσεις.
«Όταν υπάρχει sell off στις αγορές και η μεταβλητότητα αυξάνει, αυτού του είδους τα funds το πρώτο που κάνουν είναι να προχωρήσουν σε απομόχλευση των μετοχών», τονίζει ο αναλυτής της Barclays, Maneesh Deshpande.
Λιγότερο επιθετικοί είναι οι αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν στα 100 δις. δολάρια, εκ νέου από τα ίδια funds, τα οποία διαθέτουν υψηλή έκθεση και σε ομόλογα (φθάνει στο 30% του χαρτοφυλακίου τους).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης