Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Σε δύσκολες συνθήκες δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας

Κοτζιάς: Σε δύσκολες συνθήκες δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι «η ιστορία είναι για να μαθαίνουμε, πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή»
Το υπουργείο Εξωτερικών, είναι ένα υπουργείο που σε δύσκολες συνθήκες δουλεύει για το καλό της πατρίδας, για την αναβάθμιση της χώρας διεθνώς, «για να λύσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος για να μην είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
«Η ιστορία είναι για να μαθαίνουμε, πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα υπουργείο το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες διαπραγματεύσεις αυτή την εποχή και πάρα πολλοί συνεργάτες μας δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης από την άποψη της κόπωσης, τα 20ωρα που πολλές φορές δουλεύουν μαζί μου».
Κατά την παραδοσιακή κοπή της πίτας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών.
«Για την προσπάθεια που», όπως είπε, «όλοι μας καταβάλουμε να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας, να αναβαθμίσουμε την παρουσία της χώρας, που δεν είναι αυτή που ήτανε».
«Είμαστε μια συλλογικότητα και μια οικογένεια που στο μυαλό μας έχουμε το κριτήριο να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη σε έναν καλύτερο κόσμο, με μια καλύτερη θέση σε αυτό τον κόσμο» είπε.
Αναφερόμενος στη μεγάλη ατζέντα των διεθνών συναντήσεων που είχε ο ίδιος κατά την τελευταία διάσκεψη του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε ότι αυτό «δείχνει ότι η χώρα μας έχει αναπτυχθεί πολύ στη διεθνή πολιτική σκηνή, ότι έχει μία εξωτερική πολιτική που είναι σεβαστή, είναι ενεργητική και πολυδιάστατη, που μπορεί να κουράζει αλλά δίνει τους καρπούς της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης