Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Ελλάδα καθυστερεί την έκδοση ομολόγου λόγω των αγορών

FT: Η Ελλάδα καθυστερεί την έκδοση ομολόγου λόγω των αγορών
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τράπεζες, αναδυόμενες αγορές εταιρείες ανέβαλαν τα σχέδια τους για έκδοση ομολόγων
Στην αναβολή της έκδοσης ομολόγου που είχε προγραμματίσει για σήμερα (6/2/2018) η ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται οι Financial Times.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «η Ελλάδα έχει αναβάλλει προσωρινά το σχέδιο της έξοδο στην αγορά ομολόγων για την πρώτη φορά μετά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι επενδυτές ομολόγων έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αναταραχή στην αγορά».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όπου επικαλούνται σχετικές πληροφορίες, η Ελλάδα στοχεύει στην έκδοση 7ετούς ομολόγου με απόδοση 3,33% με 3,4%.
«Σαφέστατα δεν θα συμβεί τίποτα σήμερα.
Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα περιμένουμε μία ή περισσότερες μέρες» επισημαίνει ένας τραπεζίτης που συμμετέχει στην έκδοση.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ανέβαλε τα σχέδια της για έκδοση ομολόγου.
Οι τραπεζίτες δήλωσε στους Financial Times ότι τουλάχιστον τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κάποιες εταιρείες και κάποιοι εκδότες ομολόγων αναδυόμενων αγορών περιμένουν να ηρεμήσουν οι αγορές ώστε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων.
«Η Ελλάδα είχε αρχικά προγραμματίσει να βγει στις αγορές τον προηγούμενο μήνα, αλλά καθυστέρησε διότι η κυβέρνηση έπρεπε να ολοκληρώσει κάποιες τελικές μεταρρυθμίσεις πριν η ΕΕ βάλει την υπογραφή στην τρίτη αξιολόγηση της Ελλάδας» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Μόλις η Ελλάδα εκδώσει το 7ετές ομόλογο, θα προχωρήσει τους επόμενου μήνες στην έκδοση 3ετούς και 10ετούς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης