Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με ισχυρή άνοδο 5,39% το ETF GREK στη Wall - Προπομπός ανόδου (σήμερα) στο ελληνικό χρηματιστήριο

Με ισχυρή άνοδο 5,39% το ETF GREK στη Wall - Προπομπός ανόδου (σήμερα) στο ελληνικό χρηματιστήριο
Βέβαιη βραχυπρόθεσμα η αντιστροφή τάσεων και στο Χρηματιστήριο Αθηνών βάσει της πορείας του ETF GREK
Αντιστροφή τάσεων σημειώθηκε και στο ETF GREK, το οποίο ανάκαμψε μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street, γεγονός το οποίο μπορεί να υποδεικνύει ότι θα υπάρξει αλλαγή κλίματος και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το GREK τελικώς έκλεισε με κέρδη +5,39% στα 10,95 δολάρια με αυξημένο σχετικά όγκο συναλλαγών 981 χιλ. τεμάχια. 
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ETF συνδέεται άμεσα με την πορεία των μεγαλύτερων μετοχών στον δείκτη FTSE 25 του ελληνικού χρηματιστηρίου.



Τι είναι το ETF GREK – Ποια διεθνή funds είχαν τοποθετηθεί

Το GREK είναι το ελληνικό ETF ή Exchange-Traded Fund ή απλά ελληνικά ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το GREK που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 αποτελεί το μόνο ETF όπου συνδυάζει αναδυόμενη αγορά (το ελληνικό χρηματιστήριο στους δείκτες MSCI είναι αναδυόμενη αγορά) και ευρώ (σταθερό νόμισμα, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι το μόνο αναδυόμενο εντός ευρώ).
Αυτό είναι το πλαίσιο λειτουργίας του GREK ETF.
Με τρέχουσα αξία 10,74 δολάρια και συνολική αξία 396 εκατ. δολάρια αποτελεί ένα καλό εργαλείο ώστε να τοποθετούνται επενδυτές κατά βάση passive funds και hedge funds σε μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου μιας αναδυόμενης αγοράς σε ευρώ.
Με δεδομένο ότι έχει σημειωθεί ράλι στα ομόλογα όπου οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά 14 ετών και διαφαίνεται φως στο βάθος του ελληνικού τούνελ μετά από 8 χρόνια ύφεσης, ορισμένοι επενδυτές μέσω του ETF GREK χτίζουν επενδυτικές θέσεις.
Η Quantitative Investment Management LLC,
η Bienville Capital Management LLC
η Goldman Sachs Group Inc.
η Empirical Finance LLC
η Wells Fargo & Company MN
η Simplex Trading LLC
η Progeny 3 Inc.
η 361 Capital LLC
η Rational Advisors LLC
Alpine Global Management LLC
Κατέχουν σημαντικές θέσεις στο ελληνικό ETF GREK.
Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ 13 Δεκεμβρίου 2017 με 23 Ιανουαρίου 2018 έχουν αυξηθεί σημαντικά οι τζίροι στο GREK και αυτό αποδεικνύει το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το 2018 είναι ότι θα αναρριχηθεί έως τις 950 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης