Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας: Κεντρικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με στόχο την ανάπτυξη

Καραβίας: Κεντρικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με στόχο την ανάπτυξη
Καραβίας: Κεντρικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με στόχο την ανάπτυξη
O Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας μιλώντας στην ειδική τελετή του θεσμού των «Growth Awards», που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα σε στρατηγικούς κλάδους, στους οποίους «οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας.
Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη!» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank.
Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».
Aναφορικά με το θεσμό των «Growth Awards», ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Τράπεζας με τη Grant Thornton επιβεβαιώνει την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών.
Την ανάγκη μακροπρόθεσμης δέσμευσης, αντί για συγκυριακές κινήσεις.
Την ανάγκη να έχουμε καθαρούς στόχους και να δίνουμε κίνητρα, με αναγνώριση και επιβράβευση, σε εκείνους που το έκαναν πράξη και πέτυχαν, όπως οι εταιρίες που βραβεύουμε απόψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης