Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σειρήνες της γεμάτης πλατείας;

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σειρήνες της γεμάτης πλατείας;
Η χώρα παραμένει ο ορισμός του σουρεαλισμού
Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2011 όταν οι μετέπειτα υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαιναν στην πλατεία μαζί με τους "Αγανακτισμένους" και έστηναν πάνελ αναλύοντας το επαναστατικό τους σχέδιο για την κατάργηση των μνημονίων.
Η αντιπολίτευση και ειδικά η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καβάλησε το αντιμνημονιακό ρεύμα που τον οδήγησε στην εξουσία με "όπλο" τον λαϊκισμό.
Έξι χρόνια και κάποια μνημόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε αντιμέτωπος με τη δική του πλατεία.
Αφορμή δεν ήταν η ψήφιση κάποιων σκληρών μέτρων, αλλά ένα θέμα εθνικό, η ονομασία της πΓΔΜ.
Ωστόσο αυτή τη φορά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν φάνηκε να... χαίρεται ιδιαίτερα με τη λαϊκή έκφραση.
Η κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2018, χτυπώντας το μαλακό υπογάστριο του Έλληνα.
Ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο για να δηλώσει την αντίθεσή του στη χρήση του όρου "Μακεδονία".
Αποκορύφωμα αποτέλεσε το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου με την προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το οποίο προηγήθηκε, οδήγησε τη ΝΔ σε μια στάση την οποία οπωσδήποτε δεν περίμεναν οι υποστηρικτές του "φιλελεύθερου" Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η ΝΔ πρόλαβε να αλλάξει στάση για το Σκοπιανό, προκειμένου να καβαλήσει με τη σειρά της το ρεύμα του λαϊκισμού, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στοιχίζεται στη γραμμή Σαμαρά - Γεωργιάδη.
Από κοντά και η Εκκλησία η όποια άφησε και αυτή στην άκρη τη μετριοπάθεια μετά την προσέλευση χιλιάδων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή η στροφή της ηγεσίας της γαλάζιας παράταξης απογοήτευσε πολλούς, αλλά επικροτήθηκε από άλλους.
Έγινε ξεκάθαρο πλέον ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να "ψαρέψει" στην δεξιά/ακροδεξιά δεξαμενή και να αφήσει στην άκρη τους κεντρώους ψηφοφόρους.
Συντάχθηκε στο πλευρό διαδηλωτών που ζήτησαν να μη γίνει καμία χρήση του όρου " Μακεδονία" και μένει να απαντήσει αν την εκφράζει το Βουκουρέστι και η εθνική θέση για τη σύνθετη ονομασία.
Αν θα επωφεληθεί η ΝΔ από αυτή τη στρατηγική επιλογή θα φανεί όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης.
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα ωφεληθεί η χώρα.
Πολιτικοί και μερίδα των ΜΜΕ συνεχίζουν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα της οικονομικής,  κοινωνικής και ηθικής κατάρρευσης.
Είναι θλιβερή η εικόνα των  "φιλελεύθερων"  που στηλίτευσαν τον λαϊκισμό που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο προς την εξουσία, να κάνουν τα ίδια μοιραία λάθη.
Συνειδητά και με μοναδικό στόχο την εξουσία.
Η χώρα παραμένει ο ορισμός του σουρεαλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης