Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Επιτροπή αξιολογεί την εξαγορά της εφαρμογής Shazam από την Apple

tags :
Η Επιτροπή αξιολογεί την εξαγορά της εφαρμογής Shazam από την Apple
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε αίτημα να αξιολογήσει tην προτεινόμενη απόκτηση της εφαρμογής Shazam από την Apple
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε αίτημα της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ισλανδίας, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας να αξιολογήσει, βάσει του κοινοτικού κανονισμού συγχωνεύσεων, την προτεινόμενη απόκτηση της εφαρμογής Shazam από την Apple.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι η συγχώνευση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.
Η προτεινόμενη από την Apple εξαγορά του Shazam δεν πληροί τα κατώτατα όρια κύκλου εργασιών που ορίζει ο Κοινοτικός Κανονισμός Συγχωνεύσεων, που πρέπει να κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενημερώθηκε από την Apple για αίτηση ρυθμιστικής έγκρισης στην Αυστρία, όπου η συναλλαγή πληροί το εθνικό κατώτατο όριο συγχώνευσης.
Η Αυστρία υπέβαλε αίτηση παραπομπής στην Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 1 του κοινοτικού κανονισμού συγχωνεύσεων.
Η διάταξη αυτή επιτρέπει στα κράτη μέλη να ζητήσουν από την Επιτροπή, να εξετάσει μια συγχώνευση που δεν έχει κοινοτική διάσταση, αλλά επηρεάζει το εμπόριο εντός της ενιαίας αγοράς και απειλεί να επηρεάσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στο έδαφος των κρατών μελών που υποβάλλουν το αίτημα.
Στη συνέχεια, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ισπανία και η Σουηδία ενέκριναν την αίτηση.
Με βάση τα στοιχεία που υπέβαλε η Αυστρία και οι χώρες που προσχώρησαν στην αίτηση παραπομπής και με την επιφύλαξη του αποτελέσματος της πλήρους έρευνας της, η Επιτροπή θεωρεί ότι η συναλλαγή ενδέχεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.
Η Επιτροπή κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι είναι η πλέον κατάλληλη αρχή, για την αντιμετώπιση των πιθανών διασυνοριακών επιπτώσεων της συναλλαγής.
Η Επιτροπή θα ζητήσει τώρα από την Apple να κοινοποιήσει τη συναλλαγή.

Ιστορικό

Η Apple είναι τεχνολογική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί κινητά τηλέφωνα, συσκευές πολυμέσων, φορητές ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και προσωπικούς υπολογιστές.
Επίσης, πουλάει και παραδίδει ψηφιακό περιεχόμενο online μέσω του iTunes Store, του App Store, του iBookstore και του Mac App Store και προσφέρει υπηρεσία μουσικής και βίντεο συνεχούς ροής, μέσω του'Apple Music' '.
Το Shazam είναι προγραμματιστής και διανομέας εφαρμογών αναγνώρισης μουσικής για τα smartphones, τα tablet και τους υπολογιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης