Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deskoski (Σύμβουλος κυβέρνησης ΠΓΔΜ): Τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό

Deskoski (Σύμβουλος κυβέρνησης ΠΓΔΜ): Τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό
Deskoski (Σύμβουλος κυβέρνησης ΠΓΔΜ): Τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό
Την άποψη ότι "από το 2006 και μετά ξεκινήσαμε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια να αλλάξουμε ταυτότητα, να εισάγουμε αρχαίο dna, να αλλάξουμε τη συλλογική μας μνήμη, τη μνήμη ενός σλαβικού έθνους ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αρχαίο, ένα «Μακεδονικό έθνος» που ήταν στ’ αλήθεια ελληνικό, μία τρελή απόπειρα να μετατραπεί ένα σλάβικο έθνος σε ελληνικό και αυτό προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο εσωτερικό του κράτους ανέφερε ο Toni Deskoski, Καθηγητής Δικαίου Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος», νομικός σύμβουλος Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ μιλώντας στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Deskoski βοήθησα την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη μετονομασία του αεροδρομίου και το πετύχαμε.
Μία από τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου ήταν ότι η μετονομασία του σε «Μέγας Αλέξανδρος», δεν είχε να κάνει με αλυτρωτισμό.
Παρόλα αυτά ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο της μετονομασίας. Μήπως δεχτήκαμε περισσότερους επιβάτες; Όχι.
Μήπως βελτιώθηκε;
Όχι.
Το μόνο πράγμα που καταφέραμε ήταν να ενοχλήσουμε τους γείτονές μας.
Αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας είναι το να διαχωρίσουμε τα δύο μέρη της περιοχής, το να αποδεχτούμε το εθνικό αφήγημα, όπως το είχαμε αποδεχτεί για πολύ καιρό, αν και ξεφύγαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, να στηριχτούμε στις σλάβικες ρίζες μας, κάτι που ξεκάθαρα ικανοποιεί κάθε ελληνική απαίτηση, ελληνική πολιτική απαίτηση, ουσιώδη πολιτική απαίτηση, και το να παραμείνουμε μέσα στο σλαβικό πλαίσιο, που είναι αρκετά μεγάλο για το έθνος μας.
Αυτές είναι οι ρίζες μας, και οι ρίζες μας δεν έχουν σχέση με το Αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας.
Το πρώτο μήνυμα που πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε στους Έλληνες γείτονές μας είναι ότι τίποτα δεν μας ανήκει μέσα στην ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας, αλλά από τη δική μας πλευρά των συνόρων, είναι επίσης Μακεδονία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης