Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ
Αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ θέλει η Τουρκία
Η Τουρκία θα πει στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, ότι οι δύο χώρες πρέπει να αποκαταστήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, μετά από σειρά διαφωνιών, ιδίως σχετικά με την κρίση στη Συρία,όπως δήλωσε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονας χώρας.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ έχουν πληγεί, λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ των Κούρδων πολιτοφυλακών YPG στη Συρία.
Η Τουρκία θεωρεί το YPG τρομοκρατική ομάδα, όμως αποτελεί βασικό συστατικό των δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία έπληξε με πυραύλους το YPG στη βορειοδυτική περιοχή της Συρίας πριν από δύο εβδομάδες.
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει υποσχεθεί να αποκλείσει την πολιτοφυλακή από τα νότια σύνορα της Τουρκίας, μια κίνηση που θα μπορούσε να θέσει τα τουρκικά στρατεύματα σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος στη Συρία.
"Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μας.
Οι επαφές μεταξύ μας είναι σημαντικές ", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στον τηλεοπτικό σταθμό TGRT Haber σε συνέντευξή του.
"Όταν έρθει ο Tillerson θα μοιραστούμε με ειλικρίνεια αυτές τις ιδέες, θα μοιραστούμε τις προσδοκίες μας", είπε.
Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Tillerson και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών H.R. McMaster θα επισκεφτούν την Τουρκία σύντομα.
Η Άγκυρα βλέπει το YPG ως προέκταση του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Τουρκία.
"Οι ΗΠΑ πρέπει να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες μας", δήλωσε ο Cavusoglu.
"Εκείνοι συνεργάζονται με αυτόν τον τρομοκρατικό οργανισμό εν γνώσει τους.
Και αυτό αποτελεί απειλή για μας. "
Η Ουάσιγκτον θέλει να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και να δημιουργήσει ένα προπύργιο κατά της ιρανικής επιρροής στη Συρία και το Ιράκ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης