Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Στελέχη της εταιρείας οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis

Πολάκης: Στελέχη της εταιρείας οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis
Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Την θέση ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της εταιρείας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πολάκης υποστήριξε ότι «οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη».
«Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που άρχισαν να «κελαηδούν» και να «δίνουν» στελέχη, τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται.
Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πολάκης.
Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, ο κ.Πολάκης είπε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».
«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας.
Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους.
Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα.
Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75» (κάτι που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα)» είπε ο κ.Πολάκης, αναφέροντας πως τις τιμές στα φάρμακα της διαμόρφωνε στην Ελλάδα το υπουργείο Εμπορίου, μέχρι και το 2010, οπότε και ανέλαβε το υπουργείο Υγείας τη διαδικασία.
«Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες.  
Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή.
Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ» υποστήριξε ο κ.Πολάκης, επισημαίνοντας πως «αυτά τα 85 δισ. μαζί με τα 100 δισ. των δημόσιων έργων και τα 150 δισ. των εξοπλισμών δημιούργησαν το δημόσιο χρέος».
«Στα μνημόνια μεταφέρθηκε ο καθορισμός της τιμής στο Υγείας και μπήκε οριζόντιο μαχαίρι στην φαρμακευτική δαπάνη, που είχε φτάσει αθροιστικά στα 9 δις» τόνισε ο κ.Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «εκεί μια σειρά δεσποζουσών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis μίζωσε».
«Μετά αξιοποίησε -και φαίνεται και περιγράφεται στη δικογραφία- για να υποστεί μικρότερες μειώσεις από άλλες εταιρείες και να πετύχει υψηλότερες τιμές σε άλλα φάρμακα» είπε ο κ.Πολάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, τόνισε ότι «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω Υπουργός».
«Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο» υποστήριξε ο κ.Πολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης