Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μυτιληναίος: Ετοιμάζει τρεις κινήσεις στην αγορά ενέργειας - Σχέδιο αναβάθμισης της μονάδας στο Αμύνταιο

tags :
Μυτιληναίος: Ετοιμάζει τρεις κινήσεις στην αγορά ενέργειας - Σχέδιο αναβάθμισης της μονάδας στο Αμύνταιο
Oι αναλυτές εκτιμούν ότι το cash flow του Ομίλου Μυτιληναίου θα ενισχυθεί σημαντικά το 2018
Για τρεις σημαντικές κινήσεις στον ενεργειακό κλάδο το προσεχές διάστημα έκανε λόγο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη συνάντησή του με αναλυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από αυτές αφορά το σχέδιο αναβάθμισης της μονάδας της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, που στόχο έχει να παράξει ανταγωνιστικό ρεύμα για τη βιομηχανία και παράλληλα να επωφεληθεί η ίδια η ΔΕΗ.
Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούν ότι το cash flow του Ομίλου Μυτιληναίου θα ενισχυθεί σημαντικά το 2018, λόγω της αποζημίωσης ύψους 40 εκατ. δολ. που θα καταβάλει η σερβική κυβέρνηση στην Μυτιληναίος, πληροφορία την οποία είχε μεταδώσει το bankingnews.gr.
'Όπως ανακοίνωσε χθες (6/2) ο Όμιλος, υπεγράφη μεταξύ της σέρβικης κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον υπουργό Οικονομίας κ. Goran Knežević και τον υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας κ. Aleksandar Antić και την εκπρόσωπο της MYTILINEOS, ο διακανονισμός της αποζημίωσης των $40 εκατ. που θα καταβάλει η Σέρβικη Κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα RTB-BOR.
Η σέρβικη κυβέρνηση πρότεινε και η MYTILINEOS αποδέχθηκε, η αποζημίωση να καταβληθεί σε τέσσερις άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε το Δεκέμβριο του 2018.
Με τον τρόπο αυτό, τα δυο μέρη έλυσαν οριστικά ένα πρόβλημα 15 ετών, ενώ δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της MYTILINEOS στη σέρβικη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης