Ιερώνυμος: Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση, ειδικά σε επίπεδο εθνικό

Ιερώνυμος: Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση, ειδικά σε επίπεδο εθνικό
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή και απαθής»
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην προσφώνησή του κατά την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας.
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή και απαθής όταν απειλούνται ή και διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδος μας.
Άλλωστε, η Εκκλησία ποτέ δεν αδιαφόρησε για τα εθνικά ή και κοινωνικά ζητήματα της κάθε ιστορικής περιόδου, αλλά βοήθησε άμεσα η έμμεσα στην συνειδητοποίηση και εν τέλει στην επίλυσή τους» δήλωσε.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα αντέξει ούτε και θα δεχθεί άλλη επιπλέον εξαθλίωση και ταλαιπωρία, ειδικά σε επίπεδο εθνικό».
«Ο περήφανος Ελληνικός λαός καθ’όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσεως υπέδειξε και συνεχίζει να υποδεικνύει θαυμαστή δύναμη, ιώβεια υπομονή, αλλά και μία ταπεινωτική πειθαρχία απέναντι στις προκλητικές, πολλές φορές, διεθνείς "συστάσεις" και πιέσεις για σκληρά οικονομικά μέτρα.
Ωστόσο, αυτό που απαιτεί και ζητά είναι ο εύλογος σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματά του και η πιστή διατήρηση της ταυτότητος του κράτους και των εθνικών του δικαίων, το οποίο και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του» τόνισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS