Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμφωνία για αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά σχεδόν 300 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Συμφωνία για αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά σχεδόν 300 δισ. δολάρια
Η Γερουσία των ΗΠΑ, συμφώνησε στην έγκριση του προϋπολογισμού δύο ετών, με αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Γερουσία των ΗΠΑ, συμφώνησε στην έγκριση του προϋπολογισμού δύο ετών, με αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών κατά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί τη διαμάχη για φορολογικά ζητήματα που μαστίζουν την Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τόσο από τους Δημοκρατικούς και Δημοκρατικούς ηγέτες της Γερουσίας, θα άρει τα ανώτατα όρια για την αμυντική χρηματοδότηση και μερικές εγχώριες κυβερνητικές δαπάνες.
Μαζί με τις φορολογικές περικοπές του προέδρου Donald Trump που ενέκρινε το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο, ο νέος γύρος δαπανών θα προστεθεί περαιτέρω στο διογκούμενο ομοσπονδιακό έλλειμμα.
"Το νομοσχέδιο αυτό είναι προϊόν εκτεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου", δήλωσε ο πρωθυπουργός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell.
"Δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε κοινό έδαφος και επικεντρωθήκαμε στην εξυπηρέτηση του Αμερικανικού λαού"
Το σχέδιο θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί του Σώματος προειδοποίησαν ότι δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία ,εκτός εάν ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Paul Ryan προωθήσει ξεχωριστή νομοθεσία για τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Chuck Schumer, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, δήλωσε ότι η συμφωνία θα σπάσει τον κύκλο της διαμάχης των κομμάτων αναφορικά με τις δαπάνες.
Η συμφωνία επίσης προβλέπει τη χορήγηση κονδυλίων για βοήθεια προς τους πληττόμενους από θεομηνίες, για έργα υποδομής και για προγράμματα που απευθύνονται στην κατάχρηση των οπιοειδών.
Πέρα από τη συμφωνία που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές επιχειρούν να επιτύχουν παράλληλα μια συμφωνία έως αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι την 23η Μαρτίου και την αποφυγή αναστολής της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης