Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανακοινώνει νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

ΗΠΑ: Ανακοινώνει νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence υποσχέθηκε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence υποσχέθηκε νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας την οποία αποκάλεσε το πιο τυραννικό καθεστώς του κόσμου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, δύο ημέρες πριν από τη έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα παραβρεθεί να τους παρακολουθήσει μαζί με δύο ανώτερους βορειοκορεάτες αξιωματούχους.
Μιλώντας στο Τόκιο στο δρόμο προς τη Νότια Κορέα, η οποία φιλοξενεί τους Αγώνες τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο Pence δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σύντομα τις καινούργιες κυρώσεις σε μια προσπάθεια να πιέσει τη Βόρεια Κορεά να εγκαταλείψει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά τηςπρογράμματα.
Οι Αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται 80 χιλιόμετρα από τα στρατιωτικά σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, θα προκαλέσουν μίαδύσκολη πολιτική συνάντηση, καθώς ο Pence και η νεώτερη αδερφή του αρχηγού της Βόρειας Κορέας παρευρίσκονται στην τελετή έναρξης της Παρασκευής.
Η Νότια Κορέα θέλει να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να επανασυνδεθεί με τη Βόρεια Κορέα και να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες για την επίλυση μιας από τις πιο επικίνδυνες κρίσεις στον κόσμο, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και Πιονγκγιάνγκ έχουν ανταλλάξει πυρηνικές απειλές.
"Ανακοινώνω σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα τον σκληρότερο και πιο επιθετικό κύκλο οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Pence μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe.
"Θα συνεχίσουμε να απομονώνουμε τη Βόρεια Κορέα μέχρι να εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων".
Η Ουάσινγκτον έχει οδηγήσει μια παγκόσμια εκστρατεία για να αναγκάσει τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ικανών να χτυπήσουν τις ΗΠΑ και έχει πάρει μια πιο σκληρή γραμμή πρόσφατα από τους συμμάχους της.
Ο Pence εξέφρασε ανησυχίες ότι η Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει τους Αγώνες για την ακατέργαστη προπαγάνδα.
Ως φιλοξενούμενος του στην τελετή έναρξης, παίρνει τον πατέρα του Otto Warmbier, του αμερικανικού φοιτητή που πέθανε το 2018, αφού φυλακίστηκε στη Βόρεια Κορέα για 17 μήνες.
Η Kim Yo Jong, η 28χρονη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, και ο Kim Yong Nam, ο ονομαστικός αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας, θα φιλοξενηθούν στο ίδιο στάδιο με τους VIP φιλοξενούμενους.
Ο Abe της Ιαπωνίας, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο στόχο των βόρειοκορεατικών πυραύλων, θα παραστεί επίσης στην τελετή.
Η Kim Yo Jong θα είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας Kim που θα διασχίσει τα σύνορα προς το Νότο.
Είναι προπαγανδιστικός αξιωματούχος και τέθηκε σε μαύρη λίστα από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το 2017, για καταγγελλόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.
"Δείχνει τη βούληση του Βορρά να εκτονώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής της Νότια Κορέας Kim Eui-kyeom σε ενημέρωση.
Ο Pence δεν απέκλεισε την προοπτική να συναντήσει αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά ο πρόεδρος Trump, του οποίου η κόρη θα συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αμφισβήτησε την αξία των συνομιλιών των ΗΠΑ με την Πιονγκγιάνγκ σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης