Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άδεια άνευ αποδοχών από το Υπουργείο Εργασίας για συμμετοχή... στο Survivor!!!

tags :
Άδεια άνευ αποδοχών από το Υπουργείο Εργασίας για συμμετοχή... στο Survivor!!!
Η παίκτρια των διασήμων στο Survivor, υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας, το φουλ της υπερωρίας και οι σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι
Κι όμως το δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας χορηγεί άδεια άνευ αποδοχών για … συμμετοχή στο Survivor.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες για την κα Κατερίνα Χαλικιά αθλήτρια του μπάσκετ και κάτοχο του Ευρωπαϊκού τροπαίου με την ομάδα του Αθηναϊκού, υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας η οποία φέρεται να συμμετέχει στο τηλεπαιγνίδι που μαγνητίζει τα πλήθη των τηλεθεατών έχοντας λάβει άδεια άνευ αποδοχών με τη βούλα του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Εργασίας.
Βεβαίως δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το χρόνο αδείας που έχει λάβει καθώς ανάρτηση στη διαύγεια μέχρι και χθες (7/2) δεν υπήρχε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Χαλικιά σύμφωνα με τα στοιχεία της διαύγεια λαμβάνει το 2017 αδιαλείπτως  20 ώρες μηνιαίως υπερωρίες προφανώς γιατί κατά το Υπουργείο είναι απαραίτητες οι υπερωρίες προκειμένου να διεκπαιρεωθεί το έργο αλλά και η ίδια είναι απαραίτητη για τη διεκπαιρέωσή του.
Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το υπηρεσιακό συμβούλιο να δώσει άδεια για συμμετοχή στο Survivor.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων προβλέπει ότι «Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν.
Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον ένα (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους…
Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους».
Προφανώς η συμμετοχή στο Survivor είναι σοβαρός ιδιωτικός λόγος.
Από την άλλη πλευρά στα δημοσιεύματα με το βιογραφικό της κας Χαλικιά δεν αναφέρεται ότι εργάζεται ως υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας αλλά πως πέρα από μπασκετμπολίστρια είναι και κλινική διατροφολόγος. Και είναι απορίας άξιον τόσο πολυάσχολη που είναι πως προλαβαίνει και κάνει υπερωρίες και στο Υπουργείο Εργασίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης