Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Εντυπωσιακά ανθεκτική η Al Qaeda – Πιο επικίνδυνη από το Ισλαμικό Κράτος

tags :
ΟΗΕ: Εντυπωσιακά ανθεκτική η Al Qaeda – Πιο επικίνδυνη από το Ισλαμικό Κράτος
Οι οργανώσεις που συνδέονται με την Al Qaeda εκπροσωπούν τη βασική τρομοκρατική απειλή για κάποιες περιοχές αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ
Η Al Qaeda εξακολουθεί να παραμένει εντυπωσιακά ανθεκτική αναφέρουν σε έκθεση τους ερευνητές του ΟΗΕ.
«Το παγκόσμιο δίκτυο της Al Qaeda παραμένει «εντυπωσιακά ανθεκτικό» και πιο επικίνδυνο σε κάποιες περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος.
Η Al Qaeda στην Αραβική Χερσόνησο (AQPΑ) με έδρα την Υεμένη χρησιμεύει ως επικοινωνιακό κέντρο για όλο το τζιχαντιστικό δίκτυο.
Οι οργανώσεις που συνδέονται με την Al Qaeda εξακολουθούν να εκπροσωπούν τη βασική τρομοκρατική απειλή για κάποιες περιοχές, όπως η Σομαλία και η Υεμένη», αναφέρει η έκθεση των ερευνητών, η οποία υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Στη δυτική Αφρική ή στη νότια Ασία οι οργανώσεις που συνδέονται με την Al Qaeda είναι πολύ πιο επικίνδυνες από τους μαχητές που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς προς το παρόν αυτοί δεν είναι σε θέση να βρεθούν σε κυρίαρχη θέση.
Τα κράτη μέλη εκτιμούν ότι είναι πιθανό οι επικεφαλής του ΙΚ στη Λιβύη να μεταφέρονται σε άλλες εμπόλεμες περιοχές στη Δυτική Αφρική και το Σάχελ», τονίζεται στην έκθεση.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, κάποιες οργανώσεις που συνδέονται με το ΙΚ ή την Al Qaeda ενδέχεται να αλληλοϋποστηρίζονται σε κάποιες περιοχές, γεγονός που εγείρει νέες απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης