Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περιορίστηκε στα 20,34 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα για τον Ιανουάριο 2018

Κίνα: Περιορίστηκε στα 20,34 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα για τον Ιανουάριο 2018
Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν διεύρυνση του πλεονάσματος
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των εμπορικών συναλλαγών της Κίνας για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/2) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύοντας κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι εισαγωγές, καταδεικνύοντας τη συνεχή ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +11,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι εξαγωγές να ενισχυιούν κατά +10,2%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +36,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +9,2%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας περιορίστηκε στα 20,34 δισ. δολ. έναντι 54,69 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2017, αποτυγχάνοντας να επιβεβαιώσεις τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν διεύρυνση του πλεονάσματος στα 56,4 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης