Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (ΕΚΤ): Τα εικονικά νομίσματα μπορεί να παραμείνουν, ακόμη και αν η φούσκα ξεφουσκώσει

Mersch (ΕΚΤ): Τα εικονικά νομίσματα μπορεί να παραμείνουν, ακόμη και αν η φούσκα ξεφουσκώσει
Η φούσκα των εικονικών νομισμάτων έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει, αλλά οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν προσεχτικές, δήλωσε ο Yves Mersch
Η φούσκα των εικονικών νομισμάτων έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει, αλλά οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν προσεχτικές, καθώς η καινοτομία μπορεί να παραμείνει, ακόμη και αν οι πρώτοι ηγέτες της αγοράς εξαφανιστούν, δήλωσε σήμερα (08/02/2018) ο Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Τα εικονικά νομίσματα δεν είναι χρήματα, ούτε θα είναι στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Mersch από το Λονδίνο.
«Το μερίδιό τους στην αγορά είναι ακόμα μικρό και οι δεσμοί τους με την πραγματική οικονομία παραμένουν περιορισμένοι», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
«Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει.
Οι ρυθμιστικές αρχές και οι νομοθέτες σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει επομένως να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον μετριασμό των πιθανών κινδύνων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις αυξανόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες εικονικών νομισμάτων», πρόσθεσε ο Mersch.
Ο Mersch πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένα πειστικό κίνητρο για την ΕΚΤ να εκδώσει ψηφιακό χρήμα, ένα θέμα που μελετάται από αρκετές κεντρικές τράπεζες, καθώς αυτή η καινοτομία είναι προς το παρόν περιττή, με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης