Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πιέσεις 4% στη μετοχή της ΔΕΗ – Διαψεύδει η διοίκηση ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ το 2018

tags :
Πιέσεις 4% στη μετοχή της ΔΕΗ – Διαψεύδει η διοίκηση ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ το 2018
Προσπάθεια από τη ΔΕΗ να ηρεμήσει την αγορά αναφορικά με τη ρευστότητα – Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη στη μετοχή που κατοχυρώνονται
 
Πιέσεις έως 4% ασκούνται στη μετοχή της ΔΕΗ σε μία μάλλον άτονη συνεδρίαση στο ΧΑ με το βλέμμα στην αγορά ομολόγων και την έκδοση του επταετούς ομολόγου από τη χώρα.
Η μετοχή υποχωρεί στα 2,84 ευρώ με όγκο 525 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 659 εκατ. ευρώ.
Τα δημοσιεύματα για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο που γίνεται σε συνεργασία με τη McKinsey και ανέφεραν ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ το 2018 διαψεύστηκαν σήμερα κατηγορηματικά από τη διοίκηση.
Φαίνεται όμως πως παρά την μερική επαναγορά 150 εκατ. ευρώ από ομολογίες ύψους 500 εκατ. ευρώ και η αναφορά της ΔΕΗ δείχνει να μην υφίσταται θέμα, η αγορά ανησυχεί και λόγω των σημαντικών κερδών που έχουν καταγραφεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις κάποιοι σπεύδουν να ρευστοποιήσουν θέσεις.
Πάντως ο ισολογισμός της ΔΕΗ μόνο στα καλύτερά του δεν βρίσκεται και η ανάγκη μείωσης του δανεισμού γίνεται φανερή με μία απλή ανάγνωση.
Ωστόσο, ελάχιστοι μπορούν να εκτιμήσουν τα όσα πρόκειται να γίνουν στην επιχείρηση τους επόμενους μήνες όπως για παράδειγμα με τις μονάδες που πρόκειται να πουληθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης