Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Να ματαιωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Λαφαζάνης: Να ματαιωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
O Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Για μέγα σκάνδαλο κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφορικά με την πώληση «της κερδοφόρας, δυναμικής και στρατηγικής σημασίας Εθνικής Ασφαλιστικής» και χαρακτηρίζει αναξιόπιστο το εταιρικό σχήμα που επελέγη για την εκποίηση.
«Αυτές τις καταγγελίες τις είχα στην πορεία επαναλάβει πολλές φορές αλλά και πολύ πρόσφατα με δήλωσή μου. Οι τελευταίες εξελίξεις με τις διαμάχες εντός του επενδυτικού σχήματος Calamos - Exin, στο οποίο σκανδαλωδώς εκχωρήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική, έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως» υποστηρίζει στη γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Λαφαζάνης ζητά να ματαιωθεί η πώληση «και να αναζητηθούν άμεσα από τις εισαγγελικές αρχές ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων στην κυβέρνηση έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πώληση-φιάσκο, σε βάρος, επίσης, της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος».
Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ σημειώνει «μετά το φιάσκο σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και επιτακτικό να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία πώληση έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς ασύμφορη τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και γενικότερα για την ακεραιότητα της ασφαλιστικής αγοράς και την ελληνική οικονομία».
Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Εθνικής Ασφαλιστικής με καθοριστικό το ρόλο των εργαζομένων της, για να παίξει όσο το δυνατόν επωφελέστερα τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης