Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Πρόεδρος του Συλ. Εθνική Ασφαλιστική στο SBC : ETE - Σύμβουλοι ευθύνονται για το φιάσκο της πώλησης

Ο Πρόεδρος του Συλ. Εθνική Ασφαλιστική στο SBC : ETE - Σύμβουλοι ευθύνονται για το φιάσκο της πώλησης
Ο κ. Πετσαλάκης απέδωσε ευθύνες, τόσο στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στους δύο συμβούλους πώλησης (Goldman Sach και Morgan Stanley)
Tην νέα εξέλιξη της εμπλοκή της πώλησης του 75% στης Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία EXIN-Calamos ανέδειξε το SBC TV και η εκπομπή “This Morning” με την Σοφία Ροδοπούλου.
Ο κ. Γιάννης Πετσαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας στο SBC, μίλησε για μια «αδιαφανή διαδικασία» επιλογής του αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έγινε «με βάση το προσφερόμενο τίμημα και χωρίς να διασφαλίσει κανένα εχέγγυο».
Ο κ. Πετσαλάκης απέδωσε ευθύνες, τόσο στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στους δύο συμβούλους πώλησης (Goldman Sach και Morgan Stanley), προσθέτοντας πως είναι κοινό μυστικό πλέον, ότι «η EXIN Group δεν έχει καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ούτε το business plan, ούτε τη μετοχική σύνθεση, ενώ δεν υπάρχει καν εγγυητική επιστολή».
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε μήνυση από το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα της Calamos Family Partners, κατά της ολλανδικής EΧΙΝ Financial Services Holdings για αθέτηση δανείων, εξέλιξη η οποία δημιουργεί και εμπλοκή στην εν λόγω εξαγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης