Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ιστορικό ορόσημο το καλοκαίρι του 2018 - Moscovici: Θα υπάρξουν δεσμεύσεις και μετά το πρόγραμμα

Τσίπρας: Ιστορικό ορόσημο το καλοκαίρι του 2018 - Moscovici: Θα υπάρξουν δεσμεύσεις και μετά το πρόγραμμα
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Pierre Moscovici στο Μέγαρο Μαξίμου
Σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Pierre Moscovici στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της νέας έκδοσης ελληνικού ομολόγου σήμερα (8/2/2018).
«Σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές» σχολίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Moscovici ενώ τόνισε ότι ήταν μεγάλη η ζήτηση για το ομόλογο από τους επενδυτές.
Παράλληλα επεσήμανε ότι το καλοκαίρι του 2018, οπότε και η Ελλάδα αποδεσμεύεται από τα μνημόνια, θα είναι ιστορικό ορόσημο.
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.
«Βλέπω αύξηση ΑΕΠ 1,5-1,6%, πέρυσι, βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται και ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αναταράξεις στις αγορές.
Αυτό είναι ένα μήνυμα.
Για το μέλλον, πρέπει να πω ότι για εμένα είναι σαφές: όταν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα, όταν δεν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι εκτός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δεσμεύσεις αλλά όταν μιλάμε για μια "καθαρή έξοδο", μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης