Τελευταία Νέα
Οικονομία

New York Times: Έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

New York Times: Έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
«Η έκδοση του ομολόγου συνέπεσε με την επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών Pierre Moscovici, στην Αθήνα
«Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει την πλήρη επιστροφή στις αγορές, για πρώτη φορά από την υπαγωγή της χώρας στα προγράμματα διάσωσης από τους διεθνείς δανειστές το 2010», γράφουν οι New York Times, σχολιάζοντας την έκδοση του επταετούς ομολόγου.
«Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στις αγορές» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.
«Η έκδοση του ομολόγου συνέπεσε με την επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών Pierre Moscovici, στην Αθήνα.
«Υπάρχει λογική και ακλόνητη ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από το ελληνικό πρόγραμμα σε καλή κατάσταση.
Είμαι ιδιαίτερα ενθαρρυμένος από τις τελευταίες εξελίξεις [και] τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα», δήλωσε ο Moscovici σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Επίτροπος εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι η τέταρτη, και τελευταία, αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, καθώς και οι διευθετήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. «Θα υπάρξουν κάποια σημαντικά ερωτήματα που γνωρίζω πολύ καλά.
Θα πρέπει να αναζητήσουμε το είδος της εποπτείας μετά το πρόγραμμα, χωρίς να προκαλέσουμε εισβολή από αξιωματούχους της ΕΕ, το οποίο να επιτρέπει στην ελληνική [κυβέρνηση] να διαχειρίζεται τη δική της στρατηγική ανάπτυξης. Ακολούθως, έχουμε το θέμα του χρέους. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια λύση σε αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε ο Moscovici.
Σύμφωνα με τους NY Times «η Ελλάδα ελπίζει ότι οι δανειστές θα στηρίξουν τη γαλλική πρόταση για σύνδεση των όρων αποπληρωμής του χρέους της χώρας με το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξής της, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επανάληψη των υποχρεώσεων υψηλής αποπληρωμής κατά τη διάρκεια ύφεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης