Τελευταία Νέα
Διεθνή

easyJet: Οι άδειες πτήσης της εντός ΕΕ δεν θα επηρεαστούν μετά το Brexit

easyJet: Οι άδειες πτήσης της εντός ΕΕ δεν θα επηρεαστούν μετά το Brexit
Η easyJet δήλωσε ότι οι άδειες πτήσης της δεν θα επηρεαστούν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η easyJet δήλωσε ότι οι άδειες πτήσης της δεν θα επηρεαστούν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού οι μέτοχοι ψήφισαν για την τροποποίηση της νομικής δομής της αεροπορικής εταιρείας, μετά από αλλαγή στις άδειες πτήσεις στη Βρετανία.
Για να προστατεύσουν τα δικαιώματα πτήσης τους μετά το Brexit, οι αεροπορικές εταιρείες από ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Wizz και Ryanair, κάνουν αλλαγές και υποβάλλουν αίτηση για νέες άδειες, μια διαδικασία που η easyJet δήλωσε ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση.
"Δομικά έχουμε τα πάντα που προστατεύουν τα δικαιώματα πτήσεων μας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο", ανέφερε εκπρόσωπος της easyJet.
Κατά την ετήσια γενική συνέλευσή της, οι μέτοχοι ενέκριναν αλλαγές στο καταστατικό της, για να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία θα παραμείνει στην ΕΕ και θα ελέγχεται μετά το Brexit, επιτρέποντας έτσι στην easyJet να συνεχίσει να ταξιδεύει μεταξύ και εντός των χωρών της ΕΕ.
Η EasyJet ανακοίνωσε επίσης ότι η αεροπορική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας θα της χορηγήσει τις προσεχείς εβδομάδες ένα πιστοποιητικό, για να καλύψει τα αεροσκάφη της με έδρα τη Βρετανία.
Στο πλαίσιο της αλλαγής αυτής, το Τμήμα Μεταφορών έχει επιβεβαιώσει ότι η easyJet θα θεωρηθεί ως βρετανική αεροπορική εταιρεία, μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ.
Τον Ιούλιο 2017, η easyJet δημιούργησε μια νέα αεροπορική εταιρεία στην Αυστρία, για να προστατεύσει τα δικαιώματα πτήσης στην ΕΕ, μετά το Brexit.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει τη βάση των μετοχών της στην ΕΕ πάνω από 50% πριν από το Brexit, για να εξασφαλίσει τη μελλοντική της βάση στην ΕΕ.
Περίπου το 50% των μετοχών της easyJet κατέχουν ήδη ευρωπαίοι επενδυτές εκτός Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης