Χ.Α: Προσπάθησε, αντέδρασε, έδειχνε να τα καταφέρνει αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ανεξαρτοποιηθεί

tags :
Χ.Α: Προσπάθησε, αντέδρασε, έδειχνε να τα καταφέρνει αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ανεξαρτοποιηθεί
Οι ανοδικές πάντως υπερίσχυσαν των πτωτικών μετοχών 59-53 με σταθερές 28.
Χ.Α: Προσπάθησε, αντέδρασε, έδειχνε να τα καταφέρνει αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ανεξαρτοποιηθεί

Προσπάθησε, αντέδρασε, έδειχνε να τα καταφέρνει αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ανεξαρτοποιηθεί από το γενικότερο ρεύμα ανησυχίας των ξένων χρηματιστηριακών κέντρων με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης να βρεθεί στο χαμηλότερό του και στο -1,01% στις 841,38 μονάδες. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ (-2,2%) ΕΤΕ (-2,9%) ΕΥΡΩΒ (-3,25%) και ΔΕΗ στο -3,12%.

Οι ανοδικές πάντως υπερίσχυσαν των πτωτικών μετοχών 59-53 με σταθερές 28. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,02 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα στα 9,36 εκατ. ευρώ κυρίως σε (ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, αλλά και σε ΓΡΙΒ, ΙΝΛΟΤ, ΑΛΦΑ, ΦΦΓΚΡΠ).

Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι μετοχές των ΕΚΕΡ με άνοδο 15,3% στα 0,9800 ευρώ με σχεδόν 300 χιλ. τμχ, στο πλαφόν ξανά ο ΠΕΡΣΕΑΣ στα 0,5500 στο +10%, ΝΑΚΑΣ +9,7%, ΕΛΑΣΤΡΟΝ +7,22%, ο πάντα εξαιρετικός ΚΑΝΑΚΗΣ με άνοδο 4,65%, αλλά και οι ΝΗΡΕΑΣ, ΣΕΝΤΡ, ΣΠΕΙΣ, ΑΣΚΟ, ΚΛΜ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Απογοητευτικές εικόνες από τις ΙΝΤΕΤ με πτώση 18,7% και ΛΥΚΟΣ -3,2%.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ διαβάζαμε "Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές για την έκδοση του ελληνικού επταετούς ομολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ήδη οι προσφορές φτάνουν τα 6,8 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο «κλειδώνει» στο 3,5% έναντι αρχικής «καθοδήγησης» (guidance) στο 3,75% το οποίο μειώθηκε εν συνεχεία σε ένα εύρος 3,50%-3,625%.

«Έχουμε ένα πιο σταθερό περιβάλλον και ενώ δεν είναι όλα πράσινα στις οθόνες, οι αποδόσεις είναι σταθερές και δεν βλέπουμε απότομες μεταστροφές», είπε ένας από τους αναδόχους. «Αυτό μάς έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με τη συναλλαγή και τους επενδυτές να μη νιώθουν ότι πιάνουν κάτι επικίνδυνο, και τελικά να αγοράσουν».

Η ΕΚΘΕΣΗ – ALPHA FINANCE: Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής από το ΧΑ είναι οι μετοχές των ΟΤΕ, Jumbo και Μυτιληναίου. Για τονΟΤΕ, η Alpha Finance διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,35 ευρώ με σύσταση overweight. Για τον Mυτιληναίο, διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,1 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή της εισηγμένης και για τια την Jumbo, επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση outperform.

SPREADS
ΧΩΡΑ   ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,79      +3,10
Π/ΓΑΛΙΑ  1,83      +1,13
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,41      +0,72
ΙΤΑΛΙΑ    1,95      +1,26

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ - NEXUS):

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εμπλεκόμενοι στο Χ,Α. μπορούσαν να παρακολουθούν τις Ξένες Αγορές με … καθυστέρηση, καθώς η Ελληνική Αγορά σημείωνε το ένα πολυετές χαμηλό μετά το άλλο και συνήθως απέκλινε από τις Ξένες που τον περισσότερο καιρό βρίσκονταν σε αγοραστική τάση, στις τελευταίες συνεδριάσεις το ενδιαφέρον των εγχώριων παρατηρητών της Αγοράς στρέφεται και πάλι έντονα προς τη Νέα Υόρκη, που υποδέχθηκε τον νέο επικεφαλής της Federal Reserve με μίνι κραχ.

Η απώλεια των 860 μονάδων για το Γενικό Δείκτη, εγείρει υποψίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του “bull market” του προηγούμενου διμήνου, αν και δεν προκαλεί έκπληξη μία διόρθωση που ακολουθεί σωρευτικά κέρδη της τάξης του 28% από το χαμηλό Νοεμβρίου 2017 στο υψηλό Ιανουαρίου 2018.

Τα ποσοτικά (ημερήσια διακυμανσιμότητα, διάρκεια, όγκος, ποσοστό μεταβολής) και ποιοτικά (πρωταγωνιστές κλάδοι, αποκλίσεις με τις Ξένες Αγορές) χαρακτηριστικά του Γενικού Δείκτη από τα υψηλά τριετίας, θα πρέπει να αναλυθούν ιδιαίτερα προσεκτικά.

Ίσως η παρούσα φάση αναδείξει νέους ανθεκτικούς τίτλους, που θα υπεραποδώσουν στο επόμενο ανοδικό κύμα της Ελληνικής Αγοράς.Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έχει εβδομαδιαίες στηρίξεις στις 815, 798 και 775 μονάδες και αντιστάσεις στις 860, 895 και 945 μονάδες.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης