Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χορεύοντας με τις… αρκούδες (από τον Απόστολο Μάνθο)

tags :
Χορεύοντας με τις… αρκούδες (από τον Απόστολο Μάνθο)
Αντιμέτωποι με το πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης των 2108 με 2096 μονάδων.

Χορεύοντας με τις… αρκούδες (από τον Απόστολο Μάνθο)


FTSE 25: Η «εκπόρθηση» με καθοδικό χάσμα του διαγραμματικού ορμητηρίου των 2200 μονάδων την περασμένη Τρίτη έχει επιφέρει πλήγμα στους αγοραστές, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες τους έφερε αντιμέτωπους με το πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης των 2108 με 2096 μονάδων. 

Από εκεί και έπειτα η αποτύπωση ενός ιδιότυπα διογκωμένου «Hammer» candlestick με μεγάλη κάτω σκιά έχει αποτρέψει προς το παρόν τα χειρότερα μην επιτρέποντας την καταγραφή ενός ημερήσιου κλεισίματος κάτω από τις 2096 μονάδες.

Όμως η άρνηση επανεισόδου άνω των 2200 μονάδων θα φέρει εκ νέου το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε αντιπαράθεση με τις 2100 μονάδες γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχή καθοδική διάσπαση και κίνηση προς την περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 2055 μονάδων.



logo-trading2day

Τραπεζικός Δείκτης

Ανασταλτικά λειτούργησε για ακόμα μια φορά η περιοχή στήριξης των 900 μονάδων στις καθοδικές ορέξεις των πωλητών. Σημείο, που λειτούργησε όμως ως ελατήριο σπρώχνοντας το δείκτη για μια ανοδική επανεκτίμηση της περιοχής αντίστασης των 975 μονάδων.

Εδώ η αδυναμία ανοδικού πατήματος θα επαναφέρει το δείκτη σε καθοδική τροχιά κρούσης με τις 900 μονάδες, όπου πιθανή καθοδική λύση θα ανοίξει το δρόμο για τις 845 μονάδες. Έλλειψη ανοδικού «ατμού» δείχνει στη τελευταία ανοδική κίνηση και ο γνωστός ταλαντωτής RSI.



ΔΕΗ

Το χάσιμο του «βήματος» των 3 ευρώ έχει δώσει πόντους στο σενάριο κατεβάσματος προς τα 2,70 με 2,65 ευρώ.



ΕΧΑΕ

Όσο δεν διαθέτει δυνάμεις για την καταγραφή κλεισίματος άνω των 5,60 ευρώ τόσο θα επικρέμεται μια βίαιη διόρθωση προς την περιοχή των 5,12 ευρώ.




Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης