Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Η αμερικανική Ford έχει υποβάλει αίτηση για τραπεζική άδεια στη Γερμανία λόγω Brexit

tags :
FAZ: Η αμερικανική Ford έχει υποβάλει αίτηση για τραπεζική άδεια στη Γερμανία λόγω Brexit
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford έχει υποβάλει αίτηση για τραπεζική άδεια στη Γερμανία
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford έχει υποβάλει αίτηση για τραπεζική άδεια στη Γερμανία, για να εξασφαλίσει ότι η επιχείρηση χρηματοδότησης αυτοκινήτων, θα συνεχίσει να συναλλάσσεται στην ΕΕ, μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα.
Η αίτηση κατατέθηκε στη χρηματιστηριακή αρχή της Γερμανίας BaFin το καλοκαίρι του 2017, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), προσθέτοντας ότι η Ford σκοπεύει να προσλάβει περίπου δώδεκα άτομα στο πλαίσιο της διευρυμένης τραπεζικής δραστηριότητας.
Η Ford Credit Europe, που εδρεύει στη νοτιοανατολική πόλη Warley της Βρετανίας, διαχειρίζεται τη χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων της Ford, τα δάνεια και την ασφάλιση για τους πελάτες της σε όλη την Ευρώπη, ενώ ένα υποκατάστημα βρίσκεται στην Κολωνία.
Σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ όπως είχε προγραμματιστεί, η τραπεζική εποπτεία της Ευρώπης μπορεί να μην επιτρέψει πλέον στη Ford να κατευθύνει τις επιχειρήσεις χρηματοδότησης αυτοκινήτων στην ΕΕ από τη Βρετανία, ανέφερε η εφημερίδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης