Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA ML: Αυξήσεις επιτοκίων, πληθωρισμός και φούσκες στις αγορές οι 3 βασικοί κίνδυνοι

BofA ML: Αυξήσεις επιτοκίων, πληθωρισμός και φούσκες στις αγορές οι 3 βασικοί κίνδυνοι
Για τις αρχές του 2018 οι 3 βασικότεροι κίνδυνοι για τους επενδυτές είναι, αύξηση επιτοκίων, πληθωρισμός και φούσκες σε μετοχές και ομόλογα αναφέρει η BofA
Η πορεία των επιτοκίων, το γεωπολιτικό ρίσκο, ο πληθωρισμός και οι φούσκες στις αγορές μετοχών και ομολόγων αποτελούν τους 4 βασικότερους κινδύνους στις διεθνείς αγορές και ειδικά στις ΗΠΑ για τις αρχές του 2018 αναφέρει σε ανάλυση της η Bank of America Merrill Lynch.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι ανησυχίες για την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων - θα σημειωθούν 3 αυξήσεις το 2018 - σε συνδυασμό με τον κίνδυνο του πληθωρισμού και τις φούσκες στα διεθνή assets μετοχές και ομόλογα αποτελούν τους βασικότερους κινδύνους, τους βασικότερους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες για τις αρχές του 2018.
Το γεωπολιτικό ρίσκο μειώνεται αρχές 2018 ως βασικός κίνδυνος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017 αλλά η πραγματικότητα είναι ότι επιτόκια, πληθωρισμός και φούσκες στις αγορές αποτελούν τις κυρίαρχες ανησυχίες των επενδυτών και μάλιστα με ποσοστά από 40% έως 50%.
To ρίσκο που προέρχεται από την αύξηση των επιτοκίων εμφανίζει ποσοστά της τάξης του 50% ως προς τους σπουδαιότερους κινδύνους.
Πληθωρισμός και φούσκες σε μετοχές και ομόλογα κατέχουν ποσοστά μεταξύ 47% και 44% αντίστοιχα.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/rising%20rates.jpg?itok=UdaoMrgA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης