Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley, Invesco, Wealth Cornerstone, Baird, Nuveen: Μη φοβάστε το sell off στις αγορές!

tags :
Morgan Stanley, Invesco, Wealth Cornerstone, Baird, Nuveen: Μη φοβάστε το sell off στις αγορές!
Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 φαίνεται ότι έχουν εισέλθει στην περιοχή της διόρθωσης, η οποία ορίζεται ως πτώση τουλάχιστον 10% από μια πρόσφατη κορυφή
Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει το sell off που πυροδοτήθηκε εκ νέου στις ευρωπαϊκές αγορές και στη Wall Street, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα στις ασιατικές αγορές.
Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, η "ξαφνική σφαγή" στη Wall Street, σταμάτησε απότομα την παρατεταμένη περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας και μια σχεδόν αμετάκλητη αναρρίχηση των μετοχών.
Δεν υπήρξε σαφής καταλυτικός παράγοντας για την πτώση, η οποία έρχεται ως απόρροια μιας μακροχρόνιας ανόδου που τροφοδοτήθηκε από τη βελτίωση των εταιρικών κερδών και την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.



Έτσι, καθώς η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά συναντά την πρώτη πραγματική περίοδο αναταραχής της, με τον Cboe Volatility Index να σημειώνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ιστορίας του και τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να εισέρχονται στην περιοχή της διόρθωσης, η οποία ορίζεται ως πτώση τουλάχιστον 10% από μια πρόσφατη κορυφή, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν:

Μην φοβάστε

Η Kristina Hooper, επικεφαλής στρατηγικής για την παγκόσμια αγορά στην Invesco:
"Μην φοβάστε, και μην είστε παρορμητικοί.
Να είστε πειθαρχημένοι ανεξάρτητα από το περιβάλλον της αγοράς και να κρατάτε τη ρευστότητα και τις θέσεις σας σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο σχέδιο σας".

Ο Jeff Carbone, διευθύνων σύμβουλος της Wealth Cornerstone:
"Υπενθυμίζουμε στους πελάτες μας να διατηρήσουν τη στρατηγική τους και να μην αντιδρούν στις αγορές αυτή τη στιγμή.
Είναι μια μεγάλη συναισθηματική δοκιμασία στην... ανοχή του κινδύνου.
Ολοι θέλουμε την ανοδική πορεία, αλλά να θυμάστε ότι υπάρχει κίνδυνος οι στόχοι να υποβαθμιστούν.
Η ανοχή του κινδύνου και τα χρονικά πλαίσια πρέπει πάντα να οδηγούν τις επενδυτικές αποφάσεις κάποιου".

Μην αγοράζετε στη βουτιά - ή τουλάχιστον ακόμα

Ο Michael Wilson, επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αγοράσουν στην πτώση, δεδομένου ότι υπάρχουν ανησυχίες για τις μη χρηματοδοτούμενες δημοσιονομικές δαπάνες, αλλά και της αλλαγής της πολιτικής της Federal Reserve.
"Όταν ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός, οποιαδήποτε αύξησή του έχει θετικό αντίκτυπο στις αποτιμήσεις των μετοχών, αλλά με το Equity Risk Premium πλέον πλησιέστερο στην πλήρη / δίκαιη αξία, η αυξανόμενη προσδοκία για τον πληθωρισμό μπορεί να μην είναι πλέον θετική για τις μετοχές.

Ο William Delwiche, επενδυτικός σύμβουλος στο Baird αναφέρει:
"Η ευρεία και υπερβολική αισιοδοξία καθιστά τις μετοχές ευάλωτες σε αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν απομακρυνθεί από τα χαμηλότερα επίπεδα.
Αν και υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι οι πιέσεις πώλησης εξαντλούνται και οι μετοχές θα μπορούσαν σύντομα να σταθεροποιηθούν, η ευρεία αγορά βλέπει σημαντική υποβάθμιση".

Ο Bob Doll, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου και στρατηγικός διευθυντής μετοχών της Nuveen Asset Management δήλωσε:
"Η απότομη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων προκάλεσε την έναρξη μιας διορθωτικής φάσης για τις μετοχές.
Πιστεύουμε ότι οι αποδόσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται, γεγονός που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις αγορές μετοχών.
Η αύξηση των αποδόσεων του κρατικών ομολόγων, μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος δανεισμού για τις εταιρείες και μπορεί να διαβρώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης