Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά το sell off στη Wall - Στο -4% ο Shanghai Composite Index

Ισχυρές πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά το sell off στη Wall - Στο -4% ο Shanghai Composite Index
Οι αγορές της Κίνας κατέγραψαν τη χειρότερη συνεδρίαση των δύο τελευταίων ετών
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι αγορές της Ασίας μετά το νέο sell off που έπληξε τη Wall Street.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,32% στις 21.382 μονάδες, με την εβδομαδιαία πτώση να διαμορφώνεται στο 8,1%, τη μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο του 2016.
Ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 1,91% για να διαμορφωθεί στις 1.731,97 μονάδες
O Hang Seng υποχωρούσε 3% στις 29.539 μονάδες.


Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index έκλεισε με πτώση 4,05% στις 3.129 μονάδες, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο ετών.
Η πτώση νωρίτερα έφτασε το 6%.


Σύμφωνα με τη Societe Generale, η πτώση στο χρηματιστήριο της Σανγκάης οφείλεται κυρίως στη διόρθωση της Wall Street, ωστόσο εντοπίζονται και κάποιες ανησυχίες που αφορούν συγκεκριμένα την Κίνα., κυρίως όσον αφορά την κατανάλωση σχετικά με τον βιομηχανικό κλάδο και τη χρηματοοοικονομική μόχλευση.
Απώλειες 2,09% στις 3.625 μονάδες κατέγραφε ο δείκτης Asia Dow.
Νέο μίνι κραχ με επίκεντρο τη Wall Street, αλλά και τον γερμανικό δείκτη DAX, καταγράφηκε στις διεθνείς αγορές στις 8/2/2018 με τους επενδυτές να προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις και τους αναλυτές, για μία ακόμη φορά, να βρίσκονται μπροστά σε ένα φαινόμενο το οποίο δυσκολεύονται να εξηγήσουν.
Η συνεχιζόμενη πτώση των αγορών αυξάνει τους φόβους ότι πρόκειται πλέον για ένα «συστημικό» πρόβλημα και όχι για ένα τυχαίο γεγονός.
Οι ειδικοί της τεχνικής ανάλυσης τονίζουν ότι καλό θα ήταν οι επενδυτές να στρέψουν την προσοχή τους και στην πορεία που ακολουθούν τα ETF του δείκτη μεταβλητότητας VIX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης