Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύντομα η συμβασιοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από την Τέρνα Ενεργειακή

Σύντομα η συμβασιοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από την Τέρνα Ενεργειακή
Το έργο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχει προϋπολογισμό 158 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 66 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από το ΕΣΠΑ
Ένα ακόμη «πράσινο» έργο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων μπαίνει σε τροχιά κατασκευής, καθώς με την έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΦΟΣΔΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του project, άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του εργοστασίου Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην Πελοπόννησο.
Μάλιστα, με δεδομένο πως η έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για τη συμβασιοποίηση του έργου, εκτιμάται πως οι σχετικές υπογραφές θα «πέσουν» μέσα στον Φεβρουάριο.
Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χρονικό διάστημα 28 ετών.

Χρηματοδότηση και μέσω ΕΣΠΑ

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 158 εκατ. ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε και η επανένταξή του στο ΕΣΠΑ, από το οποίο θα προέλθουν τα 66 εκατ. ευρώ.
Προβλέπεται η κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας με ισάριθμους ΧΥΤΥ, όπως επίσης και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Η δυναμικότητα επεξεργασίας θα αγγίζει τους 200.000 τόνους απορριμμάτων σε ετήσια βάση.
Η κατασκευή τους αναμένεται να διαρκέσει δύο περίπου χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας.
Για την 28ετή περίοδο λειτουργίας του, θα δημιουργηθούν 350 μόνιμες άμεσες θέσεις απασχόλησης, καθώς και εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης