Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά το sell off στη Wall Street

Οριακές μεταβολές και νευρικότητα στις ευρωαγορές μετά το sell off στη Wall Street
Στη Φρανκφούρτη ο DAX διαπραγματεύεται στο +0,02% και τις 12.250 μονάδες
Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά το χθεσινό sell off στους δείκτες της Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX διαπραγματεύεται στο +0,02% και τις 12.250 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,46% στις 7.137 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει οριακή υποχώρηση 0,09% στις 5.147 μονάδες.
Οι διεθνείς αγορές χαρακτηρίζονται από έντονο volatility καθώς επιμένει η ανησυχία για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία οδηγεί σε άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.
Επίσης οι αγορές έχουν δεχθεί πλήγμα από το shutdown στις ΗΠΑ, το δεύτερο σε διάρκεια λίγων εβδομάδων.
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, με τις BNP Paribas και Societe Generale να καταγράφουν πτώση 0,40% και 1,07%, ενώ στη Φρανκφούρτη Deutsche Bank και Commerzbank σημειώνουν πτώση 0,59% και 1,51%.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (9/2) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από τους τομείς εξοπλισμού και παραγωγής ενέργειας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Παράλληλα, η Insee αναθεώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία της για τον Νοέμβριο του 2017, όπου η παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% έναντι -0,5% των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +4,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης