Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως στόχο να μας εκφοβίσουν

Davis (Βρετανία): Οι πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως στόχο να μας εκφοβίσουν
Ο βρετανός υπουργός Brexit κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι χρησιμοποιούν «δυσάρεστες» μεταβατικές πρακτικές
Οξύτατη κριτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι προσπαθούν να εκφοβίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, ο Davis αντέδρασε έντονα στην πρόταση των Βρυξελλών να αναστείλουν την πρόσβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην ενιαία αγορά, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο παραβιάσει τους όρους οποιασδήποτε μεταβατικής συμφωνίας.
«Δεν νομίζω ότι αποτέλεσε καλή πρόθεση η δημοσίευση ενός εγγράφου με αγενή γλώσσα, το οποίο υπονοεί ότι θα μπορούσε να τερμαστεί άμεσα η μεταβατική περίοδος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Davis.
Παράλληλα, σύμφωνα με βρετανούς αξιωματούχους, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, σκοπίμως επιβραδύνει τις συνομιλίες για το Brexit και τη μεταβατική περίοδο, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο Λονδίνο.
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε σύγχηση απέναντι στη «σκληρή» γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Davis, με τις δύο πλευρές να «αγωνίζονται» προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνάντηση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης