Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: O πρωθυπουργός θα ζητήσει προανακριτική επιτροπή για τη Novartis - Σε πανικό η ΝΔ

Τζανακόπουλος: O πρωθυπουργός θα ζητήσει προανακριτική επιτροπή για τη Novartis -  Σε πανικό η ΝΔ
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για προσβολές και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και ζήτησε να σταματήσουν άμεσα
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
H Nέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της βρίσκονται σε πανικό με φόντο τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε λόγο για προσβολές και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και ζήτησε να σταματήσουν άμεσα.
«Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία η υπόθεση της Novartis.
Αποτελεί διεθνές σκάνδαλο.
Διεξάγονται αστυνομικές ή δικαστικές έρευνες σε τουλάχιστον 20 κράτη», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Mετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την Εισαγγελέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από κει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.
Τις προηγούμενες μέρες η δικογραφία μελετήθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσουν εάν ευθεώς κατηγορούν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς ότι ενεργούν σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση, κατασκευάζοντας μια σκευωρία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσον αφορά την οικονομία , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αντλείται νέο χρήμα από τις αγορές και πλέον η Ελλάδα έχει πρόσβαση παρά το δυσμενές κλίμα διεθνώς.
«Ο Moscovici επανέλαβε ότι η Ελλάδα βαδίζει με ομαλό και ασφαλή τρόπο προς το τέλος των μνημονίων.
Η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη.
Δεν υπάρχει από κανέναν πρόθεση για νέο μνημόνιο.
Όσοι πολιτεύονται κυνηγώντας ανεμόμυλους περί νέων μνημονίων διαιώνισης της λιτότητας, να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τα όσα υπογράμμισε και χθες, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η χώρα περνά σε μια νέα εποχή», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και προσήλωση ώστε να διασφαλίσει ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης