Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη η πρόσφατη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές

tags :
Fitch: Δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη η πρόσφατη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές
Τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed εντός του 2018 αναμένει ο οίκος Fitch
Οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένουν ισχυρές για το 2018 και δεν είναι πιθανόν να εκτροχιαστούν εξαιτίας της πρόσφατης μεταβλητότητας στις αγορές, αλλά υπάρχουν σαφείς διαφοροποιήσεις στην πορεία του πληθωρισμού, κάτι το οποίο θα επηρεάσει τη νομισματική πολιτική, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
«Η οικονομική χαλαρότητα υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς και καθώς η ανάκαμψη το 2017 ήταν ισχυρότερη των εκτιμήσεών μας, οι αγορές ανησυχούν για τον πληθωρισμό και οι εκτιμήσεις για επικείμενη προσαρμογή (σ.σ.: στις πληθωριστικές πιέσεις) της νομισματικής πολιτικής έχουν αυξηθεί.
Αυτό οδηγεί σε ράλι τις αποδόσεις των ομολόγων και αποτελεί αιτία για την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές.
Αντιμετωπίζουμε, όμως, αυτή την πορεία ως διόρθωση η οποία απορρέει από τις δυσμενείς εκτιμήσεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων και όχι ως ένδειξη ότι θα επέλθει ραγδαία υποχώρηση της ανάπτυξης», τονίζει ο Brian Coulton, κορυφαίος οικονομολόγος του οίκου.
Σύμφωνα με τον οίκο η αύξηση στις τιμές πετρελαίου, μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ και την κατακόρυφη πτώση της παραγωγής στη Βενεζουέλα, ενισχύουν τους κινδύνους για αύξηση του πληθωρισμού.
Ο οίκος έχει θέσει ως τιμή – στόχο για το Brent τα 52,5 δολάρια το 2018, αλλά θεωρεί ότι αυτή η πρόβλεψη μπορεί και να διαψευσθεί εξαιτίας και της αύξησης της παραγωγής shale πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός πιστοληπτικός όμιλος αναμένει ότι η Fed θα προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2018.
Την ίδια ώρα η ΕΚΤ εμφανίζεται να διαθέτει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με τον στόχο της να παραμένει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν θα ξεπεράσει το 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης