Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε παρόμοια επίπεδα οι αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις τραπεζών, το 2018

tags :
Fitch: Σε παρόμοια επίπεδα οι αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις τραπεζών, το 2018
Σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ ο αριθμός των τραπεζών με σταθερό outlook, σύμφωνα με τη Fitch 
Η μεταβλητότητα των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας για τις τράπεζες, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα παραμείνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σταθερές προοπτικές (outlook) 12μήνου, ανέρχεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος Fitch.
Ο οίκος αναμένει, επίσης, ο αριθμός αναβαθμίσεων και υποβαθμίσεων πιστοληπτικής ικανότητας για τις τράπεζες, να είναι σχεδόν ίσος, εντός του 2018.
Οι αρνητικές προοπτικές ξεπέρασαν οριακά τις θετικές, στο τέλος του 2017, ωστόσο η ισορροπία αποκαθίσταται, επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των τραπεζών ανά περιοχή, το outlook είναι θετικό στην Ευρώπη αλλά αρνητικό στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις αναδυόμενες αγορές της Αμερικής.



Η Fitch μετέβαλε τις αξιολογήσεις 65 τραπεζών το δεύτερο εξάμηνο του 2017, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 92 τραπεζών, το πρώτο μισό του περασμένου έτους.
Οι 29 εκ των 65 ήταν αποτέλεσμα της μεταβολής για τη βαθμολογία του εκάστοτε κράτους, που οδήγησε σε 23 υποβαθμίσεις (οι 9 στο Κατάρ) και 6 υποβαθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης