Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tudor Investment: Οι αγορές μοιάζουν όπως η Ιαπωνία στο κραχ του 1989 ή οι ΗΠΑ στο κραχ του 1999

tags :
Tudor Investment: Οι αγορές μοιάζουν όπως η Ιαπωνία στο κραχ του 1989 ή οι ΗΠΑ στο κραχ του 1999
Οι φούσκα που έχει δημιουργηθεί θα σκάσει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, εκτιμά ο ιδρυτής της Tudor Investment
Οι αγορές μοιάζουν όπως η Ιαπωνία στο κραχ του 1989 ή οι ΗΠΑ στο κραχ του 1999, δήλωσε ο Paul Tudor Jones επικεφαλής του hedge fund Tudor Investment Corporation.
Μετά από χρόνια όπου οι αγορές μετοχών και ομολόγων κινούνται κατά κύριο λόγο σε μια κατεύθυνση (υψηλότερα), ο Paul Tudor Jones λέει ότι ο πληθωρισμός πρόκειται να αναδυθεί εκ νέου "με εκδίκηση" και να τροφοδοτήσει τη μεταβλητότητα από την παρατεταμένη ηρεμία των αγορών.
Και ενώ η έκρηξη της μεταβλητότητας αυτή την εβδομάδα ώθησε τα χρηματιστήρια να τιμολογήσουν πιθανές αυξήσεις επιτοκίων, ο Tudor πιστεύει ότι ο ανησυχητικός ρυθμός αύξησης των τιμών - μετά από οκτώ χρόνια βελτίωσης της ανεργίας που συνοδεύτηκαν από ανύπαρκτη αύξηση μισθών - θα επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα τις αγορές.
Ο Tudor, ο οποίος έγραψε μια επιστολή στους επενδυτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πριν από το δεύτερο «bloodbath» της χρηματιστηριακής αγοράς - ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είναι υπερβολικοί.
Αντί να εκφράσουν την ανησυχία τους για το λόγο για τον οποίο ο δείκτης δεν αυξήθηκε σημαντικά, θεωρούν ότι όλη η οικονομία αναπτύσσεται γοργά.
Ο Tudor εκτιμά ότι η παρούσα κατάσταση του θυμίζει την αγορά των ΗΠΑ γύρω στο 1999.
«Αναπαράγουμε μια παλιά ιστορία οικονομικής φούσκας φυσαλίδων που έχει παιχτεί πολλές φορές πριν», γράφει ο Tudor.
«Η σημερινή ιδιοσυγκρασία της αγοράς μοιάζει τόσο με την Ιαπωνία το 1989 όσο και με τις Η.Π.Α. το 1999.
Και τα γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, με κάνουν να νιώθω πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι αυτή ιστορία θα επαναληφθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης